Crucea odiosului Rîmaru, studentul care a terorizat Bucureștiul, a fost furată de hoții de fier vechi

Cadavrul lui Ion Rîmaru, criminalul care a terorizat România în perioada anilor 1970, a fost îngropat lângă gardul Penitenciarului Jilava, acolo unde angajații închisorii improvizaseră un cimitir.

Aici era amenajată o zonă dedicată celor care nu aveau urmași, astfel că personalul din penitenciar a pus o cruce alături de un număr pentru fiecare deținut decedat.

Odată cu trecerea anilor, zona a devenit slab supravegheată, iar hoții de fier vechi au furat crucile din metal care aparțineau mai multor deținuți, inclusiv pe cea a temutului criminal Ion Rîmaru, povestesc angajați din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) pentru Gândul.

Mai mult decât atât, în zona a exista și un foișor care a căzut din cauza vantului puternic, foișor pe care nimeni nu l-a mai ridicat și ulterior a fost furat, potrivit surselor mai sus citate.

Cine a fost Ion Rîmaru

Ion Rîmaru, numit și vampirul din București, rămâne unul dintre cei mai sadici criminali în serie. Născut în Corabia, în anul 1946, Rîmaru și-a manifestat înclinația pentru pentru infracțiuni la vârsta adolescenței și inițial, a fost condamnat pentru tâlhărie.

La începutul anilor `70, o serie de crime comise cu o cruzime ieșită din comun zguduia Capitala. Ziarele vremii anunțau că un individ necunoscut atacă după miezul nopții femei singure și le lovește cu un ciocan. Un element comun al acestor atrocități era că individul acționa numai în nopțile cu fenomene meteorologice: ninsoare, furtună sau ploi torențiale.

Continuarea pe Gândul.