Magazin de haine Vintage cool, într-un în București vechi și nou. ChECk vintage & more (www.checkvintageshop.ro)

magazin check vintage and more

Ce ar putea avea în comun Bucureștiul vechi,  Mihai Vodă  și  hainele  unice? Check it out, it is ChECk vintage & more. 

Check vintage & more  este un reper pentru hainele exclusiviste, de firmă,  realmente vintage, în spiritul culturii modei internaționale. 

Am descoperit acest magazin de haine vintage și ne- am pornit să descriem o altă fațetă a stilului  și  firmelor de modă de renume.  A fost mai mult decât o vizită întru un shop oarecare.  A fost  o călătorie, o teleportare chiar,  în lumea modei  high end, în vremuri  în care stilul avea altă formă și culoare.  Toate acestea le-am văzut, simțit, trăit  într-un spațiu de peste 120  de metri pătrați  în care  Versace, Escada, Ralph Lauren, Armani, Valentino, Christian Dior  și multe alte mărci de renume și-au dat întâlnire în cinstea bunului gust, dincolo de uniformizare.

ChECk vintage & more – locul unde inspirația  și creativitatea  se intalnesc.

 Și poate vă întrebați de ce  numele de ChECk vintage?

 Este un joc inspirat de cuvinte  prin care echipa plasează  magazinul de haine Vintage în spațiu,  în spatele Palatului CEC, de pe Calea Victoriei, una dintre cele mai emblematice clădiri din București.

check vintage and more intrare

Acolo este poziționat și magazinul, chiar în vecinătatea Palatului CEC, pe Mihai Vodă numărul 1.  Clădirea este istorică într-un București vechi,  locul fiind cumva reprezentativ  pentru  accesoriile și hainele vintage pe care acesta le oferă clienților săi, piese vestimentare pe care urma să le vedem odată ce am pășit în interior. Spre delectarea ochilor și, de ce nu, a vanității. Aceasta pentru că ne-am înconjurat cu haine de mega brand și, recunoaștem că, a fost o experiență faină. 

Încă  înainte de a intra în magazin am realizat că  acesta este din altă categorie.  Cu fațade interesant amenajate  și ferestre  ample,   ChECk vintage & more  poartă amprenta a unui boutique Occidental. 

Prima Impresie la ChECk vintage & more: non-modern e cool

Impresia de la intrarea este de : și acum la ce mă uit mai întâi?  Pe de o parte sunt aranjate colecțiile inspirat alcătuite pe palete coloristice și jocuri de nuanțe.  Chiar în centru se află cea mai nouă colecție. Când te apropii, numele hainelor de firmă reconfirm faptul ca este un boutique  cu piese realmente vintage, de colectie.  Colțul de accesorii condimentează  vizual prima sală de prezentare,  destinată în exclusivitate hainelor de damă.  Este ca o  istorie a  modei din ultimii 30-100 de ani,  numai că ai posibilitatea să te bucuri cumpărând piese unice,  nu doar să le admiri. 

Pe de altă parte este chiar spațiu în sine, interiorul magazinului, care este o adevărată  demonstrație de bun gust inedit.  Deși se predică intens minimalismul, magazinul este maximalist, ici – dincolo câte o piesă minimalistă completează interesant decorul.  

 Parchetul este din lemn greu,  istoric,  purtând povestea pașilor care au trecut prin clădire.  Un cufăr cu aspect antique, tapitat în negru,  stă pe podeaua clasică, în loc de masă.  Corpurile de iluminat sunt  inventive  și,  discutând cu  membrii echipei,  am descoperit că erau făcute chiar de ei.  Că, de fapt, întreaga amenajare ieșită din tipare este opera lor și  nu doar pe plan creativ,  de design,  dar și ca execuție.   Designul de interior l-am descrie colocvial drept clasic cool. 

Un concept de stil,  mai mult decât un magazin vintage 

Am stat de vorbă și cu echipa.  Era firesc să devenim curioși. Întregul concept este inedit, iar hainele vintage  sunt între adevăr și provocare în România.   Asta pentru că o mare parte a clienților care caută vintage se gândesc de multe ori la second hand și este o prăpastie uriașă între hainele de masă folosite și adevăratul vintage, care e la nivel de artă în întreaga Europă. 

Ce am aflat, redăm pe scurt, din  discuția care a fost mult mai lungă. Și un pont înainte de poveste:  echipa se dovedește  măiastră în consilierea stilistică vestimentară.

Haine de colecție  pentru  oamenii care doresc un stil vestimentar exclusivist, ieșit din tiparele modei de masă

Prima întrebarea a fost cui i se adresează piesele vestimentare.  Magazinul de haine Vintage este pentru cei care își doresc un stil unic,  dincolo de conformismul și uniformizarea modei de masă, a tendințelor.  Sunt oameni care se inspiră din moda anilor premergători 80-90 și care îmbină piese vestimentare în mod inedit, într-un stil propriu.  Sunt oameni creativi sau pur și simplu care vor să  rămână unici. Sunt iubitori de haine și care le combină hainele de damă cu cele masculine, născând o nouă amprentă vizuală. 

Pe de altă parte sunt iubitorii de haine de firmă,  care găsesc în hainele vintage o oportunitate de a purta vestimentație veritabilă.

Numeric reprezentativ mai mică este cea din urmă, dar  poate cea dintâi categorie de cumpărători, a cunoscătorilor. Sunt aproape colecționari de haine vintage. Sunt oameni care cunosc croiuri și diferențiere de brand, nuanțe, finisaj și finețe,  care caută piesele unice pe perioade istorice ale modei contemporane, doar așa cum pasionații o pot face. 

Clientul de haine vintage nu are vârstă, ci doar stil propriu și apel  la calitatea atemporală. 

check vintage and more

Hainele sunt atent selecționate și aduse din întreaga lume

Am mai aflat, de asemenea, că totul a pornit de la o pasiune. Pe de o parte pentru modă și creativitate, pe de altă parte pentru haine de marcă.  Iar această pasiune a membrilor echipei își pune amprenta pe întregul concept ChECk vintage & more și pe magazinul online www.checkvintageshop.ro. 

 Hainele sunt cumpărate din întreaga lume, iar  brandurile sunt atent selecționate, la fel și piesele vestimentare.  Hainele  sunt importate gata dezinfectate conform unor standarde internaționale.  Apoi sunt amplasate pe colecții și moduri de îmbinare. 

Pentru un cumpărător aflat pentru prima oară venit în magazin  este o provocare.  Nu este nimic la fel cum ar fi în orice magazin de haine, aceasta pentru că nu este orice magazin.  Și tocmai pentru a răspunde acestei  nevoi de informare,  echipa este alături de fiecare client prin sfaturi de stil  vestimentar,  de consultanță în modă putem spune chiar.  Fac acest lucru cu plăcere pentru că, după cum  scriam,  din pasiune a început totul. 

magazin check vintage 4

Deosebirea între un magazin de haine vintage și unul de masă este că  aici hainele nu se îmbină neapărat pe mărimi sau categorii de produse (rochii,  taioare, blazere etc).  Mărimile nu sunt universale și, chiar dacă echipa a pus la punct un sistem de a uniformiza hainele pe dimensiuni,  nu pot fi expuse standardizat pentru că sunt piese unice. De fapt acesta este marele schepsis al vintage-ului pe bune.  Totul e unic, mărcile sunt  fashion de top și  nu e nimic la fel.  Nu există repetitivitate. Și oare,  nu e fiecare om unic și nu asta își dorește să exprime inclusiv prin vestimentație?