Pantaloni de baie pentru bărbați – cum alegi modelul potrivit?

Fiecare bărbat își dorește să arate cât mai bine pe plajă sau la piscină. Uneori poate fi o adevărată provocare să alegi pantalonii de baie potriviți, acel model care îți vine perfect și se potrivește stilului și siluetei tale.

Pantalonii pentru baie: de ce sunt atât de îndrăgiți de bărbați?

Pantalonii de baie au devenit atât de populari în rândul bărbaților și sunt alegerea preferată de îmbrăcăminte pentru înot datorită stilului, modelului și faptului că sunt extrem de practici.  Cu toate că arată ca pantalonii scurți obișnuiți, pantalonii pentru baie sunt confecționați dintr-un material special – unul care este foarte ușor și se usucă rapid.

Pantalonii scurți pentru bărbați, versatilitate și confort

Mulți bărbați aleg pantalonii scurți pentru baie în primul rând pentru că aceștia sunt foarte versatili. Chiar dacă nu îți petreci toată ziua în apa mării sau la înot, acești pantaloni sunt oricum cea mai confortabilă și potrivită alegere pentru plajă, timp liber și vacanță.

Pantalonii pentru înot pot fi folosiți și ca pantaloni scurți, așadar nu trebuie să te schimbi odată ce s-a încheiat o sesiune de înot, baia în mare sau statul la plajă.  Însă pantalonii pentru înot sunt perfecți pentru vacanță de vară, în special atunci când o petreci la malul mării.

Pantalonii pentru înot sunt potriviți și pentru sport în aer liber sau mersul la sală. Dar dacă programul de exerciții fizice urmează imediat după o sesiune de înot, este recomandat să îi lași să se usuce înainte de a te apuca din nou de sport.

Cum alegi pantalonii de înot potriviți

Atunci când cauți pantaloni de înot care să ți se potrivească perfect, ar trebui să ții cont în primul rând de forma corpului.

Dacă ai o constituție atletică și ești înalt, o bună opțiune ar fi pantalonii de înot peste genunchi. Bărbații de statură medie este bine să aleagă o lungime până la jumătatea coapsei. Bărbații cu un corp bine tonifiat, mușchi lucrați la sală care sunt în cea mai bună formă, pot alege pantalonii de înot slim fit care le vor pune foarte bine în valoarea formele intens lucrate la antrenamente.

Cu cât ești mai slim fit cu atât de strâmți pot fi și pantalonii de înot. Mai mult, un astfel de model nu va părea prea mare sau nepotrivit. Tinerii pot opta pentru modele mai largi care oferă mai mult confort, un lucru pe care cei mai mulți dintre ei îl caută. 

În general, ar trebui să poți prinde cu mâinile aproximativ 2-3 centimetri de material pe ambele părți ale coapselor, pentru ca pantalonii să nu fie prea largi sau prea strâmți.  De asemenea, în jurul taliei va trebui ca pantalonii de înot potriviți să fie suficient de lejeri, însă să se țină bine de corp pentru a evita incidente nedorite în timp ce înoți sau pur și simplu atunci când îi porți. Ține însă cont că nici pantalonii care te strâng în talie nu sunt o alegere bună, pentru că în acest caz vor provoca disconfort.


De unde cumperi pantaloni de baie bărbăteşti?

Ai decis că vrei să completezi garderoba cu o pereche de pantaloni de baie? Perfect. Bolf este partenerul care îţi vine în ajutor. În categoria dedicată poţi descoperi o varietate mare de şorturi de baie, modele potrivite pentru piscină sau pentru o vacanţă incendiară la mare. Ai piese de calitate, realizate din materiale prietenoase cu pielea. Descoperi pantaloni simpli, monocromi sau piese cu imprimeuri deosebite,  pe care îi poţi combina perfect cu tricouri lejere şi cămăşi de vară.