Bucureștiul, „raiul șobolanilor”. Autoritățile au început deratizarea, dar rozătoarele amenință sănătatea populației: „Focarele nu dispar peste noapte”

Bucureștiul este invadat de şobolani, căpuşe şi ţânţari după ce procesul de deratizare a fost întârziat din cauza tergiversării discuţiilor despre buget, care a fost aprobat abia în luna mai. În prima jumătate a anului nicio pastilă împotriva șobolanilor nu a mai fost pusă în Bucureşti.

Specialiștii atrag atenția că rozătoarelor sunt purtătoare de boli, iar în lipsa unei deratizări complete și eficiente Capitala se poate transforma în „raiul șobolanilor”.

Compania municipală Eco Igenerizare a început deratizarea la jumătatea lunii iunie, în subsolurile de bloc, unde au fost amplasate substanțe raticide. Reprezentanții companiei spun că, deși campania de deratizare este în plină desfășurare, focarele de șobolani nu dispar însă peste noapte.

Deratizarea se face în fiecare zi permanent, în toate localițiile stabilite prin planul unitar de acțiune. Se merge în subsolurile de blocuri, se pun capcanele respective, iar sub cutii se pune raticid, iar aceste substanțe trebuie înlocuite o dată pe lună sau la două luni. Sunt echipe care trebuie să acopere tot ce înseamnă spații verzi, instituții, curți de spitale, toate instituțiile din subordinea Municipiului București”, spune Alina Ion, reprezentant al companiei Eco Igenizare pentru Gândul.ro.

Continuarea Aici.