Caravană de promovare a lecturii și voluntariatului în satele vrâncene

Asociația Eu, tu și ei Focșani, inițiatoarea proiectului cultural c@rte în sate,  și Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești, lider județean în atragerea de voluntari din Corpul European de Solidaritate, și-au unit eforturile în această primăvară pentru a promova lectura și voluntariatul în satele vrâncene. Voluntarii celor două asociații au inițiat o Caravană de promovare a lecturii și voluntariatului cu scopul de a încuraja implicarea copiilor şi a tinerilor în viața culturală și civică a comunității și susținerea inițiativelor comunitare. Fiecare acțiune aduce în viața copiilor din sate nu doar cartea și lectura, ci și activități educative commune, derulate în aer liber, și interacțiunea cu voluntari veniți din alte țări. 

Caravana voluntariatului și biblioteca mobilă au poposit deja în două comunități de pe văile Milcovului și Zăbalei, la Reghiu și Spulber, unde zeci de copii și adolescenți au aflat despre beneficiile voluntariatului. Cu acest prilej, le vorbim copiilor și despre măsurile de protecție împotriva COVID-19. Alte comunități de pe văile Râmnicului, Putnei și Șușiței vor fi vizitate în următoarea perioadă. 

Copiii se pot implica în acțiuni legate de protecția  mediului

În cadrul acțiunii, copiii și adolescenții sunt încurajați să citească împreună și să formeze echipe locale de voluntari cu care să se înscrie în competiția de voluntariat Community Heroes, deschisă până la data de 15 mai 2021.

Inițiată de voluntari din Austria, Belgia, Germania, Grecia, Polonia, Portugalia, Rusia, România și Turcia, activitatea face parte din proiectul „Community Heroes” (număr de referință 2020-1-RO01-ESC11-078406) finanțat de UE prin programul Corpul European de Solidaritate, gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și implementat de către Asociația “Voluntariat Pentru Viață” Mărășești.

Copiii se pot implica în acțiuni legate de protecția  mediului, colectarea selectivă, reciclarea creativă, dar pot promova și un stil de viață sănătos prin mișcare sau o alimentație corectă, proiecte sociale sau culturale, cum ar fi lectura și cultura scrisă.

Continuarea pe Vrancea Altfel.