Mărturia directorului care a reușit să scoată tarabele de la metrou, nu și chioșcurile: „Mi s-a zis să fac ca Rădoi, că este an electoral”

Octavian Udriște, fost director tehnic și director general la Metrorex și unul dintre cei trei factori decisivi în punerea în funcţiune, în 1979, a metroului bucureștean, a vorbit în a doua parte a interviului pentru Gândul.ro despre cum a reușit în 1995 să scoată tarabele din stațiile de metrou, dar și despre cum a fost împiedicat să-și ducă la bun sfârșit planul de eliberare a metroului de chioșcurile ocupate abuziv de sindicatul lui Ion Rădoi.

În prima parte a interviului, legendarul inginer, care recent a împlinit vârsta de 86 de ani, a povestit etapele prin care a trecut metroul până să devină realitate. Octavian Udriște a vorbit și despre starea deplorabilă în care a ajuns transportul feroviar din România în ultimii 30 de ani (DETALII AICI).

Omul care a eliberat metroul de tarabe

În toamna anului 1995, atunci când ocupa funcția de director general al Metrorex, Octavian Udriște a schimbat și sistemul de taxare. Pe 31 octombrie 1995 era numit „Omul zilei” în cotidianul Jurnalul Național: „În ultima perioadă, în activitatea conducerii Metrorex apar numai plusuri: îndepărtarea dughenelor care sufocau fluxul de călători, creșterea curățeniei și nu în ultimul rând, introducerea modernului sistem de taxare cu cartela magnetică”.

Continuarea aici.