Cum sa folosesti serviciul de creditare online? 4 sfaturi utile

articol credit BVN

Majoritatea oamenilor au apelat la servicii de creditare, cel putin o data in viata. Unii iau credite pentru a-si acoperi diverse nevoi personale, altii iau credite pentru a preintampina anumite dificultati financiare, iar altii pentru a investi.

Creditul este un instrument care se poate dovedi extrem de eficient daca este folosit corect. Exista foarte multe situatii in care este folosit incorect si poate duce la acumularea nejustificata de datorii.

In ultimii ani, serviciile de financiare au inceput sa fie din ce in ce mai bine conturate si mai usor de folosit. 

Pe langa imprumuturi bancare, se poate apela la carduri de credit sau servicii de creditare online pentru nevoi mai mici. De exemplu, daca vrei sa faci cumparaturi intr-un magazin online si nu ai la dispozitie suma necesara pentru a-ti achita comanda, poti apela cu incredere la un astfel de serviciu.

Usurinta de utilizare vine la pachet si cu o serie de riscuri, dar doar in cazul in care gestionarea este deficitara. Dobanzile mari sau achizitiile inutile iti pot pune probleme semnificative. Tocmai de aceea, inainte de a lua un credit online sau de a apela la un serviciu de creditare, este bine sa urmezi cateva sfaturi.

1. Asigura-te ca poti returna suma. Daca nu ai un venit stabil, un credit te poate impovara foarte mult. Daca ai un salariu pe care te bazezi in fiecare luna, o astfel de solutie poate fi perfecta pentru tine. In acelasi timp, daca folosesti un serviciu de creditare prin card, nu cheltui o suma prea mare inutil, chiar daca limita o permite.

2. Calculeaza si programeaza cu atentie toate cheltuielile. Presupunand ca ai un venit fix, este important sa calculezi toate cheltuielile pe care le ai, in asa fel incat rata creditului sa nu fie o povara. In acelasi timp, este important sa-ti faci achizitiile prin card atunci cand ai o lejeritate financiara, astfel incat sa poti returna la timp suma cheltuita.

3. Informeaza-te in legatura cu comisioanele! Citeste absolut tot ceea ce poti despre comisioanele pe care le aplica institutia financiara, despre modul in care acestea impacteaza costurile serviciului si despre modul in care le poti administra cat mai corect. Sunt mai multe comisioane care pot fi aplicate si pot impacta costul intregului imprumut.

4. Cauta variante pentru un venit suplimentar! Acest sfat nu te va ajuta doar sa iti gestionezi creditele mai usor, ci si sa eviti eventualele dificultati financiare. Astfel, este bine sa incepi sa cauti solutii pentru un venit suplimentar. Un job part time, investitii la bursa sau chiar inceperea unei mici afaceri pot fi solutii excelente care, in timp, se pot dezvolta in venituri semnificative.

In mod firesc, orice forma de imprumut ar trebui sa fie accesata doar in cazuri deosebite. In ultimii ani insa, creditorii sunt din ce in ce mai prietenosi si ofera posibilitati pentru cheltuieli uzuale, care nu sunt tocmai urgente. In schimb, tu trebuie doar sa te asiguri ca solutia la care apelezi este una corect si ca nu te impovareaza.