Astăzi sărbătorim 167 de ani de la nașterea marelui inginer Anghel Saligny

Astăzi sărbătorim 167 de ani de la nașterea marelui inginer Anghel Saligny.

Cu siguranţă majoritatea românilor consideră Podul de la Cernavodă cea mai emblematică construcţie a României Moderne ce-și conservă şi până astăzi frumusețea și elegantă, însă puțini cunosc momentul nașterii acestui geniu.

„Anghel Saligny trebuia să se nască undeva în zona Focșani, dar din cauza unor inundații nu a mai putut înainta mama lui așa cu trăsura sau căruța să meargă mai departe să nască și atunci s-a născut acolo. Se pare că aceste ape i-au marcat viața acestui inginer. Iată portul, porturile, poduri din Galați, silozurile din portul Brăila. Inundațiile au avut un viitor însemnat în viitorul marelui inginer!

Anghel Saligny a ieșit la pensie ca director STB (STB însemnând atunci ce înseamnă și astăzi) numai că atunci era societatea Tramvaielor București. Puțină lume știe că în atelierele de la Lizeanu, unde era fabrica de tramvaie, în acele clădiri vechi de cărămidă s-a săpat pentru a se turna o placă de beton.

Și ce credeți că s-a găsit? Acolo erau grajdurile unde țineau caii pentru că pe vremuri erau tramvaie cu cai”, poveștește inginerul Mircea Dorobanțu în cadrul unui interviu acordat CNAIR.

O postare similară găsiți aici.