România, printre statele membre UE cele mai afectate de scăderea turismului!

Numărul nopţilor petrecute de turiştii străini în 2020 comparativ cu 2019 a scăzut în toate ţările membre UE. Datele includ nopţile petrecute în structurile de primire turistică din motive de afaceri sau de recreere.

Cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, au fost înregistrate în Cipru şi România, arată datele preliminare publicate de Eurostat.

Turismul a fost anul trecut printre sectoarele din UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus, din cauza restricţiilor de călătorie şi a altor măsuri preventive luate ca răspuns, apreciază Eurostat.

Numărul nopţilor petrecute de vizitatorii interni) în structurile de primire turistică din ţările UE a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019.

În rândul statelor membre UE, doar rezidenţii din Slovenia (33%), Malta şi Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopţi turistice în propria lor ţară comparativ cu 2019.

În contrast, Spania, Grecia şi România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%.

În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în 2020, comparativ cu 2019, de la un declin de peste 70% în Cipru, Grecia şi Malta, la un recul de sub 35% în Olanda şi Danemarca.

sursa-bucurestifm.ro