Garile regale din Sinaia fac parte din categoria celor mai însemnate obiective strategice

Garile regale din Sinaia fac parte din categoria celor mai însemnate obiective strategice ale orașului, amintind de epoca regalității românești.

Sinaia este unicul oraș din țară care adăpoștește două gări regale de o vechime destul de mare.Prima Gară regală a fost construită în Sinaia în anul 1886, fiind dedicată trebuințelor regelui Carol I.

Această Gară regală se mândrește și astăzi cu faptul ca unul dintre cele mai importante trenuri ale Europei – Orient Expressul – se oprea vreme de câteva ore aici pentru ca turiștii să poată admira frumusețile Sinaei.A doua Gară regală din Sinaia a fost construită între anii 1938-1940 la ordinal regelui Carol II.

La construcția sa, constructorii s-au folosit de planurile arhitectului Duiliu Marcu. Aceasta Gară regală strălucește și astăzi prin însemnele regelui Carol II.

Gara regală din Sinaia a avut ca destinație servirea intereselor familiei și musafirilor familiei regale, aici fiind adăpostit trenul regal al țării.Obiective principale de vizitat la Gările regale din Sinaia:În Prima Gară regală mai putem admira și astăzi inscripția închinată în cinstea lui Ion Gheorghe Duca, prim ministru român, dar și unul dintre inițiatorii români ai acestei gări de lux din Sinaia.

A doua Gară regală din Sinaia prezintă o importanță deosebită prin fresca realizată de Dimitrie Stiubei, dar și prin picturile sale murale. Cu toate acestea, anumite săli din cadrul Gării regale nu sunt lăsate spre vizitare publicului.

Muzeul de trenulețele din Sinaia, Muzeul Rezervației Naturale Bucegi, parcul Dimitrie Ghica, Castelul Peleș, Pelișorul, Casa Memorială George Enescu (vila Luminis din cartierul Cumpătu), Casa Nicolae Iorga, Casinoul din Sinaia.

Sursa: Prahova Secreta