Cele mai interesante lucruri din istoria Renault

reprezentata renault

Renault este una dintre cele mai importante companii auto din intreaga lume. In ultimii ani, a reusit sa se extinda extrem de mult, punandu-si amprenta asupra unui numar mare de producatori mondiali si aducand tot felul de inovatii pentru automobilele pe care le produce.

Pornit ca un business de familie in secolul XIX, Renault a ajuns dupa mai bine de 100 de ani sa fie un adevarat gigant.

  1. Care sunt cele mai interesante lucruri pe care trebuie sa le stii despre Renault?

1. Cel care a inceput business-ul Renault a fost Louis Renault, unul dintre cei mai importanti industrialisti din secolul 20. Provenit dintr-o familie bogata, acesta a putut sa isi urmeze pasiunea pentru inginerie si masinarii. Astfel, in 1898 a creat prima masina .iar un an mai tarziu a facut echipa cu cei doi frati mai mari ai sai, punand bazele companiei ce avea sa faca istorie.

2. La inceputul primului Razboi Mondial, fabricile Renault aveau deja 4000 de muncitori iar masinile produse erau prezente peste tot prin lume. Data fiind situatia mondiala, masinile s-au transformat in vehicule de razboi. Dupa razboi, compania a revenit la productia de automobile si a inovat continuu.

3. In 1923, o expeditie franceza a traversat desertul Sahara folosind un automobil Renault cu 6 roti. Acesta a fost primul automobil care a reusit o expeditie de succes in desert.

4. In cel de-al doilea razboi mondial, pentru a-si putea pastra fabrica, Louis Renault a luat decizia de a produce masini pentru nemti. Aceasta colaborare cu inamicul i-a atras foarte multe critici si acuzatii din partea francezilor. Trimis in judecata pentru colaborarea cu germanii, Renault a murit fara a se sti exact cauza, in anul 1944. Compania sa a fost nationalizata de catre guvernul Francez.

5. In 1947, compania franceza a lansat Renault 4CV, o masina cu pret redus care a devenit extrem de populara: peste 1 milion de masini vandute pana in 1961. Evolutia a fost una constanta ulterior, succesul masinilor produse de francezi concretizandu-se prin peste 8 milioane de automobile vandute intre 1961 si 1992.

6. Un pas urias in evolutia Renault a avut loc in 1971, atunci cand Renault, Peugeot si Volvo au semnat un contract de colaborare prin care puteau face schimb de tehnologii. Astfel, au aparut din ce in ce mai multe modele populare, precum Renault 5 si Renault 12.

7. In 1977 compania intra pentru prima data intr-o competitie de Formula 1, cu Renault RS01. Prima victorie a producatorului francez are loc in 1980.

8. Anul 1991 a fost unul dintre cei mai buni ani ai producatorilor. Este anul in care Renault Clio este declarata masina anului. Ulterior, aceasta devine una dintre cele mai bine vandute masini ale anilor ’90.

9. In 1999, Renault incepe investitiile in companii straine. Compania franceza cumpara 99% din actiunile Dacia si 36.8% din actiunile Nissan. Astfel, incepe sa fie prezenta din ce in ce mai puternic pe pietele din intreaga lume.

Astazi, Renault poate fi achizitionat peste tot in lume sub diverse branduri. Reprezentanta Renault Bucuresti ofera zeci de modele moderne, puternic tehnologizate și foarte apreciate, iar unul dintre marile avantaje ale brandului este o optimizare foarte buna a pretului. 

Dacă vrei o masina buna, asadar, Renault poate fi furnizorul ideal pentru tine, modelele moderne fiind extrem de atractive.