Top 5 cele mai frumoase locații de vizitat în București!

București, capitala țării, te surprinde la fiecare pas datorită construcțiilor arhitecturale și a implicațiilor istorice ce se împletesc armonios cu ideea de modernitate. Pentru toate aceste detalii, dar și pentru multe alte aspecte, nu este de mirare faptul că Bucureștiului i-a fost atribuit numele de ”Micul Paris”.

Chiar și o simplă plimbare prin București poate să fie cu adevărat interesantă, deoarece poți descoperi locuri interesante, poți cunoaște oameni noi din diferite culturi și poți trăi o adevarată experiență cultural-istorică. În același timp, viața de noapte este un alt element ce te va surprinde la acest oraș. Oamenii merg adesea la terase, în cluburi sau în cazinouri pentru a se distra și pentru a se bucura de viață. Dacă nu ești adeptul acestor localuri, dar unul dintre hobby-urile tale este reprezentat de jocurile de noroc, poți alege să joci online, având posibilitatea de a accesa și un bonus fără depunere de la operatorul unde ai decis să îți faci cont.

Dar, întorcându-ne la București, descoperă cele mai frumoase locații de vizitat în acest oraș!

  1. Parcurile Bucureștiului

Bucureștiul este un oraș înconjurat de parcuri dintre cele mai cunoscute, dar și dintre cele locale, ce nu sunt atât de mult în atenția turiștilor, dar care bucură persoanele care locuiesc în respectivele zone. Cel mai vechi parc al orașului, este Parcul Cișmigiu sau denumit și Grădinile Cișmigiu. Arhitectul peisagist german Carl Meyer a proiectat parcul, care a fost deschis în anul 1860. Acesta a vrut să aducă oamenii care vizitează acest loc mai aproape de natură, prin urmare, a plantat peste 30.000 de copaci, arbori și alte plante din munții români. Parcul este renumit și pentru plantele ce sunt specifice grădinilor botanice din Viena.

Un alt parc renumit din București este Parcul Regele Mihai I, ce găzduiește găzduiește Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. De asemenea, în această zonă deschidă turiștilor și localnicilor pentru vizite, se află și un teatru în aer liber dar și un club sportiv Din parc se pot admira și casele ce și-au păstrat specificul și frumusețea arhitecturală, din secolele al XIX-lea și al XX-lea.

Proiectat de peisagistul francez Eduard Redont, Parcul Carol este un alt loc pe care merită să îl descoperi și să îl vizitezi, mai ales pentru faptul că este văzut ca fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din București. Ca principal punct turistic, aici vei putea întâlni Mormântul soldatului necunoscut al României, dar vei putea vedea și un teatru în aer liber numit Arenele Romane, iar dacă alegi să vizitezi vara acest parc sau în anotimpurile mai blânde, te vei putea bucura de concerte pe placul tău.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintim și de Grădina Botanică din București, ce a fost înființată în urmă cu peste 160 de ani, adică în anul 1860. Suprafața acestui loc măsoară aproximativ 17 hectare și are peste 10.000 de specii diferite de plante, sere și flori, dar și un muzeu informativ pentru a cunoaște și învăța mai multe lucruri despre acest punct turistic.

centrul vechi

  1. Centrul Vechi

Centrul Vechi este un punct de atracție principal al Bucureștiului. Se spune că tot ceea ce înseamnă structuri arhitecturale (sau o mare parte dintre acestea) datează din secolele XV și XVI. Această zonă a reprezentat ”casa” prinților români, dar și un loc destinat comerțului, fiind destul de ușor de localizat. Frumusețea din acest punct al Bucureștiului constă în primul rând în împletirea de construcții arhitecturale și de stiluri. Unele locuințe au fost restaurate și redecorate în stil modern, în timp ce altele și-au păstrat frumusețea vremii și spun o poveste fiecărei persoane interesate să cunoască arhitectura acestui oraș. În prezent, Centrul Vechi reprezintă cea mai populată zonă a Bucureștiului, renumită pentru viața de noapte (cluburi, baruri, restaurante), dar reprezintă și un loc în care te poți relaxa, bucurându-te de o carte bună (în biblioteci sau librării). De asemenea, pentru cei pasionați de partea istorică, printre cele mai populare locuri de vizitat din această parte a Bucureștiului sunt: Curtea Veche – muzeu în aer liber construit pe locul vechii curți domnești sau Muzeul Național de Istorie a României.

  1. Palatul Parlamentului

Pentru turiști, Palatul Parlamentului reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale acestui oraș. Palatul Parlamentului este cunoscut ca fiind a doua cea mai mare clădire din lume (din sfera locațiilor administrative), după Pentagon. Construcția însumează aproximativ 3000 de încăperi, cu o arie de peste 330.000 de metri pătrați. Nicolae Ceaușescu, a folosit această clădire administrativă atunci când se afla la conducere drept locaș familial, dar și ca sediu al Guvernului condus de el, iar la vremea respectivă, clădire purta numele de ”Casa Poporului”.

Pentru ridicarea clădirii, a fost nevoie de o investiție majoră din punct de vedere financiar, dat și de un număr impresionant în ceea ce privește mână de lucru. La ridicarea construcției au luat parte peste 700 de arhitecți sau persoane cu studii în domeniu și mai bine de 20.000 de muncitori. Clădirea are o influență neoclasică din punctul de vedere al designului, al aspectului, iar ridicarea ei a durat vreme de 13 ani. Contextul construirii acestui punt principal de atracție turistică este o perioadă defavorabilă din punct de vedere financiar pentru România, ce se confrunta cu puterea comunistă, iar majoritatea persoanelor nu aveau o condiție materială foarte bună, ci din contră, destul de precară.

Clădirea nu este finalizată, iar astăzi găzduiește sediul Parlamentului României și Muzeul Național de Artă Contemporană. 

ateneul roman

  1. Ateneul Roman

Un alt punct turistic reprezentativ pentru București este Ateneul Român sau, așa cum este denumit și Casa Orchestrei Filarmonică George Enescu, Clădirea datează din secolul al XIX-lea, are influențe grecești șl influențe franceze din punctul de vedere al arhitecturii și reprezintă una dintre cele mai de prestigiu și una dintre cele mai cunoscute locații de concerte de operă.

Atenția pentru detalii nu poate decât să surprindă vizitatorii sau persoanele care aleg să își petreacă serile la operă, deoarece interiorul clădirii este de-a dreptul impresionant, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere cultural.

  1. MNAR (Muzeul National de Artă)

Muzeul Național de Artă al României este principalul muzeu de artă al țări. Vizitând acest muzeu, vei descoperi cea mai completă colecție de opere și picturi ce reprezintă arta și cultura românească din lume, dar și exponate ce reprezintă arta medievală și modernă. Muzeul a fost înființat în anul 1948, are o secțiune dedicată regalității, iar cu o singură vizită, poți descoperi peste 100.000 de lucrări semnate de artiști de renume ai țării, precum: Nicolae Grigorescu, Gheorghe Tattarescu sau Theodor Aman. O cameră este dedicată lui Constantin Brâncuși,, iar alte sunt dedicate artiștilor internaționali, precum  Monet, Rembrandt, El Greco, Renoir și Rubens.

Acestea nu sunt toate punctele de atracție ale capitalei sau singurele locuri de vizitat, însă, cu siguranță merită să începi turul Bucureștiului cu acestea pentru a te bucura de frumusețile culturale și arhitecturale ale secolelor trecute, ce se împletesc perfect cu elementele moderne.