Investeste intr-un termosistem fatada si vata bazaltica pentru o izolare cat mai buna locuintei

Cand vine vorba de instalarea izolatiei in casele noastre, mansarda pare sa atraga toata atentia. Aceasta atentie este justificata – la urma urmei, aerul cald creste si daca scapa usor prin acoperis, aceasta comporta o pierdere semnificativa a energiei. Dar mansarda nu este singura parte a casei care poate beneficia de instalarea izolatiei. De exemplu, izolarea peretilor exteriori este la fel de importanta pentru scaderea facturilor de energie ca si izolarea podului.

Izolarea peretilor exteriori este benefica din doua motive principale atunci cand vine vorba de conservarea energiei: 

-Ajuta in mod semnificativ la etansarea aerului, astfel incat anumite camere nu se simt inchise in comparatie cu altele.

-Ajuta la intreruperea ciclului de pierdere de caldura / castig de caldura; care poate avea loc pe tot parcursul anului. 

In timp ce primul motiv pentru a izola peretii exteriori se explica destul de mult, cel de-al doilea punct poate necesita o explicatie mai mare pentru a intelege. Iarna, etansarea necorespunzatoare poate provoca caldura sa iasa din casa si aerul rece sa intre in casa, ceea ce nu este grozav cand vine vorba de conservarea energiei. Izolarea peretilor exteriori ajuta si vara, deoarece soarele fierbinte bate asupra casei, incalzind-o. Asa cum aerul rece poate patrunde in casa si aerul fierbinte poate scapa in timpul iernii, opusul se poate intampla vara, punand la incercare unitatea de aer conditionat si fara a face niciun favor facturilor pe care le aveti pentru utilitati.

Investind in produse precum termosistem fatada si vata bazaltica de la magazinul e-izolatii.ro, beneficiati de o izolatie de calitate cu materiale alese de catre toti constructorii romani pentru a pune fundatia unei case.

Desi nu exista un moment real pentru a izola peretii exteriori, momentele ideale din motive de comoditate pot fi atunci cand faceti renovari majore exterioare la domiciliu, cum ar fi inlocuirea pardoselii.

Am enumerat cele doua avantaje principale ale izolarii peretilor exteriori, deoarece se refera la economisirea energiei si la economisirea de bani la utilitati, dar exista si alte beneficii.

Acestea includ:

-Bariera fonica: o buna izolatie nu impiedica doar evacuarea caldurii sau aerului rece, ci creeaza si o bariera sonora frumoasa intre casa ta si orice se intampla afara. Deci, cu izolatia potrivita, veti auzi mai putine agitatii exterioare ale masinilor care trec, copiii care se joaca si cainii care latra. Functioneaza si in ambele sensuri, deoarece vecinii tai nu te vor auzi inveselind atat de tare pentru echipa ta sportiva preferata in timpul jocului mare.

-Credite fiscale pentru energie: Ca si cum rentabilitatea investitiei pentru instalarea izolatiei nu este deja suficient de atractiva, este posibil ca orice izolatie noua pe care o adaugati acasa sa fie calificata pentru un credit fiscal de „imbunatatire a eficientei energetice”. S-ar putea sa fiti capabil chiar sa obtineti o subventie pentru o noua instalare la domiciliu pentru a indulci si mai mult oala.

-Reduceti patrunderea umezelii: in conditiile potrivite, lipsa unei izolatii adecvate are potentialul de a provoca patrunderea umezelii in casa. Acest lucru poate duce in cele din urma la cresterea mucegaiului, care este o problema si mai mare.

Pentru o eficienta energetica optima, locuinta trebuie izolata corespunzator de pe acoperis pana la fundatia sa.

In spatiile de mansarda neterminata, izolati intre si peste grinzile podelei pentru a sigila spatiile de locuit de dedesubt. Daca distributia aerului se afla in spatiul mansardei, atunci luati in considerare izolarea capriorilor pentru a muta distributia in spatiul conditionat. 

Pardoseli deasupra spatiilor reci, cum ar fi spatii de acces cu crawlere si garaje neincalzite. De asemenea, izolati orice portiune a podelei intr-o camera care este in consola dincolo de peretele exterior de dedesubt; pardoseli din dale construite direct la sol; ca o alternativa la izolatia pardoselii, peretii de fundatie ai spatiilor neimpiedicate. Extindeti izolatia in spatiul grinzilor pentru a reduce fluxurile de aer.

Izolatia fatadei functioneaza ca o bariera de protectie impotriva caldurii, zgomotului, inghetului si caldurii.

De asemenea, protejeaza cladirile impotriva intemperiilor si mentine cladirea uscata si sigura. Este recomandabil sa luati in considerare izolatia necombustibila in aplicatiile de fatada, deoarece reduce sau intarzie raspandirea focului.

Intr-o cladire tipica, aproximativ 30% din energia utilizata pentru incalzire sau racire este irosita din cauza peretilor slab izolati. Peretii izolati externi reduc semnificativ pierderile de energie prin infasurarea cladirii cu o anvelopa rezistenta termic, contribuind la imbunatatirea confortului, reducerea facturii de energie si a emisiilor de carbon.

 Vata bazaltica este o izolatie de fibre precum fibra de sticla, dar este fabricata din materiale naturale in loc de sticla. Exista doua tipuri de vata bazaltica: vata de piatra este formata din fibre de piatra naturala (bazalt sau diabaza, de exemplu); lana de zgura este formata din fibre fabricate din deseuri de minereu de fier. Se vinde in sarje si ca umplutura libera, la fel ca fibra de sticla. Vata bazaltica a fost, timp de multi ani, cel mai utilizat tip de izolatie in America si Europa.

 Avantajele acestui material:

Vata bazaltica este natural rezistenta la umiditate. Isi pastreaza calitatile izolante chiar si atunci cand este umeda.

Sunetul este blocat mult mai mult de vata bazaltica, astfel incat interiorul unei cladiri sufera mai putina invazie acustica.

Vata bazaltica nu va arde pana cand temperaturile nu depasesc 850 grade C. Izolatia functioneaza de fapt ca o bariera impotriva incendiilor, incetinind incendiile din casa si oferind serviciilor de pompieri mai mult timp pentru a controla lucrurile.