Cum se prăbuşeşte casa în care s-a născut scriitorul Duiliu Zamfirescu

Imobilul în care scriitorul îşi găsea liniştea şi unde a dat viaţă câtorva dintre operele sale fundamentale se află într-o zonă de podgorie renumită. Consiliul Judeţean Vrancea a ajuns la un acord cu moştenitorii lui Duiliu Zamfirescu pentru achiziţionarea casei.

Imobilul din satul vrâncean Faraoanele, comuna Vîrteşcoiu, în care s-a născut marele scriitor Duiliu Zamfirescu, se degradează pe zi ce trece şi ar putea să aibă soarta casei marelui Constantin Brâncuşi, de la Hobiţa, care s-a prăbuşit.

Aşezată într-o zonă de podgorie, casa în care părintele lui Tănase Scatiu a scris o parte din operele sale de căpătâi se află într-o stare deplorabilă, după ce clădirea a fost retrocedată moştenitorilor.

Cu ani în urmă. edilii comunei au negociat cu proprietarii preluarea clădirii şi transformarea ei într-o casă memorială, dar nu s-a ajuns la nici un acord.

La vremea respectivă, mai era încă în viaţă este Lascăr Zamfirescu, nepotul scriitorului şi fost coleg de şcoală cu Regele Mihai, care deşi iniţial a fost de acord cu înstrăinarea ulterior s-a răzgândit, motivând că mai are doi fraţi în America care nu sunt de acord  să vândă casa.

Restul materialului Aici.