Motive sa ajungi in cabinetul unui osteopat in Bucuresti. Terapii complementare

osteopatie paul caradan

Pozitia incorecta a coloanei vertebrale atunci cand stam prea mult la calculator sau pe telefon ore in sir, reprezinta doua dintre motivele pentru care osteopatia poate sa te ajute foarte mult. Contrar prejudecatilor legate de acest tip de terapie, alegand corect specialistul si aplicandu-se corect, vei putea obtine o serie de avantaje pe care nici un medicament nu ti le poate oferi. 

Motive pentru care poti apela la un osteopat

Osteopatia este un tip de tratament care priveste corpul la nivel global care se axeaza pe sanatatea individului si nu pe afectiuni. Osteopatul nu se concentreaza pe partea afectata sau dureroasa ci asupra cauzei care a declansat afectiunile respective. Acesta identifica modificarile functionale ale corpului, semnele si simptomele care ar fi putut cauza anumite afectiuni de care sufera in prezent pacientul. 

Fiecare pacient este evaluat individual, iar tratamentul necesar este personalizat in functie de nevoile si specificul acestuia. Se selecteaza tratamentul in functie de modul in care corpul raspunde cel mai bine. 

Cand apelezi la osteopatie?

Multe persoane apeleaza la un osteopat doar in momentul in care problema este deja prezenta si se manifesta. Insa, simptomele pot sa fie prezente chiar inainte de a se agrava problema si sa fie necesare masuri. 

Osteopatia ca forma de preventie: trateaza leziunile inainte ca ele sa provoace afectiuni mai grave

Osteopatul are capacitatea de a descoperi leziunile structurilor si sa le trateze inainte ca acestea sa devina o problema cu adevarat de impact asupra sanatatii personale.

Sunt numeroase situatii in care pacientul se simte foarte bine si nu vede necesitatea de a apela la un specialist dar simptomele care sunt experimentate adeseori pot sa ascunda viitoare probleme care, daca nu sunt tratate la timp pot avea consecinte serioase. 

Fiecare persoana este diferita, motiv pentru care osteopatia nu poate sa fie aplicata in mod similar fiecarui pacient. Tratamentul este o adevarata arta si stiinta deopotriva care adopta o serie de tehnici care se aplica in mod variat pacientilor in scopul de a atinge potentialul maxim de sanatate. 

Care este pregatirea unui osteopat ?

Un osteopat urmeaza studii de specialitate si sunt instruiti pentru a diagnostica leziunile musculo – scheletice iar daca sunt necesare investigatii suplimentare atunci specialistul va fi in masura sa le indice pe cele necesare. 

Osteopatia o terapie potrivita  pentru orice varsta si variate conditii de sanatate

Osteopatia este un tip de terapie manuala care poate fi potrivita si pentru femeile insarcinate deoarece poate sa fie folosit pentru atenuarea disconfortului produs de durerile induse de schimbarile care vin impreuna cu sarcina. 

Osteopatia este potrivita indiferent de varsta pentru toate persoanele de-a lungul vietii. Este posibil ca unele tehnici sa fie schimbate dar beneficiile pe care le vei avea in urma acestui tip de tratament raman aceleasi. 

Desi nu este necesara recomandarea unui medic de familie este totusi necesar sa ai investigatiile medicale actualizate. Pentru a beneficia de avantajele oferite de osteopatie poti sa te adresezi serviciilor celui mai nou cabinet osteopat din Bucuresti, Osteomedicare. Se afla pe Calea Victoriei nr. 91-93, sector 1. 

Osteopatia are un efect pozitiv asupra organismului si vei putea sa iti recapeti starea de bine. Sa apelezi la osteopatie poate sa fie tratamentul potrivit pentru tratarea diferitelor tipuri de afectiuni de care suferi si sa ai o stare de sanatate cat mai buna.