Cum este diferita ingrijirea de acasa fata de ingrijirea dintr-un camin de batrani?

azi de batrani bucuresti

Una dintre cele mai frecvente intrebari in randul persoanelor in varsta este „Cum este diferita ingrijirea de acasa fata de cea dintre-un azil de batrani? Ar trebui sa luam in considerare casa de batrani mai degraba decat ingrijirea asistata de acasa sau nu? Motivul care sta la baza acestor intrebari este conceptul de viata asistata si serviciile unui azil de batrani, care nu este de fiecare data suficient de clar pentru familii sau pentru persoanele in varsta. Acestia nu stiu unde sa se mute si ce optiune este potrivita pentru ei. Potrivit studiilor, am aflat ca viata asistata de acasa este o solutie preferata decat casele de batrani. Informatiile despre ingrijirea de acasa si caminele de ingrijire medicala va pot clarifica complet conceptul de a alege cea mai buna optiune pentru apropiatii dvs. si la adresa https://azil-de-batrani-bucuresti.ro/ pentru stabilirea locului in care persoana iubita poate trai o viata independenta si sigura.

Viata asistata pentru persoanele in varsta:

Viata asistata este modul in care batranii pot trai o viata confortabila accesand facilitatile de ingrijire zilnice. Persoanele in varsta sau cei care intampina anumite dificultati de a-si desfasura activitatile zilnice beneficiaza de asistenta in viata de zi cu zi. Acest lucru nu este destinat acelor persoane care au nevoie de ingrijiri medicale constante. Sistemul poate fi oferit atat in interiorul propriului camin, fie intr-un spatiu modern destinat strict acestor categorii de persoane. Acest timp de institutie in Romania este frecvent intalnita asemenea unui camin de batrani, unde toate serviciile sunt imbinate intr-un singur loc, motiv pentru care, cei care aleg viata asistata, aleg varianta propriei locuinte.

Serviciile unui azil de batrani:

Spre deosebire de viata asistata, intr-un azil de batrani asistentii medicali calificati cat si intreg personalul pot oferi rezidentilor ingrijirea medicala adecvata. Aceasta este o optiune excelenta pentru acele persoane care au nevoie de asistenta medicala extinsa 24 de ore. In astfel de centre se ofera asistenta celor care efectiv nu se pot ingriji singuri, care intampina afectiuni fizice sau psihice si care necesita o supraveghere permanenta. Totusi, exista rezidenti in astfel de institutii care nu sufera de probleme grave de sanatate, dar care datorita varstei inainte au nevoie de un loc unde sa aiba parte de afectiune si socializare.

Ambele situatii sunt concepute pentru scopuri diferite si pentru a indeplini diferitele cerinte ale persoanelor in varsta. In final, ambele sisteme au ca obiectiv asigurarea unui trai confortabil.

Viata asistata poate oferi servicii de ingrijire, cum ar fi asistenta cu activitatile vietii zilnice si supravegherea medicamentelor minore si poate reprezenta o libertate mai mare a rezidentilor, care pot include activitati sociale, menaj, mese, transport si supraveghere. Pe de alta parte, casele de ingrijire pentru batrani pot oferi, de asemenea, toate aceste servicii, exclusiv libertatea si transportul rezidentilor dar si o ingrijire medicala permanenta. Indiferent de optiunea aleasa, ambele sisteme ofera o ingrijire adecvata in fucntie de necesitatile persoanei si al familiei.