Cerințele de bază pentru un credit până la salariu

Creditele până la salariu sunt credite rapide, pe termen scurt, cu valori reduse și cu dobândă mare. Aceste credite sunt de regulă oferite de instituțiile financiare nebancare. Condițiile impuse pentru a obține aceste împrumuturi sunt flexibile, creditele fiind destul de ușor de obținut, însă este absolut necesar ca solicitantul să aibe o sursă de venit stabilă. 

Sumele disponibile în cadrul creditelor până la salariu variază în funcție de venitul solicitantului, însă de regulă este vorba de sume cu valori limitate, menite doar să acopere cheltuielile uzuale până la următorul salariu.

Cerințele de bază:

  • act de identitate valabil: vârsta de minim 18 ani , cetățenie română și reședință în România
  • sursă stabilă de venit

Cererea pentru un credit până la salariu poate fi aprobată în câteva minute, însă de regulă,  aceste credite vin cu dobânzi extrem de ridicate. Totuși este posibil să găsiți și oferte de credite până la salariu foarte bune, cu dobânzi rezonabile, de aceea este important ca întotdeauna să comparați ofertele disponibile. Compararea creditelor nu trebuie să fie nici stresantă și nici să dureze foarte mult timp, mai ales dacă folosiți un instrument de comparare împrumuturi, precum Moneezy. Moneezy este o platformă online de comparare împrumuturi, este 100% gratuită, ușor de folosit și foarte rapidă. După introducerea sumei de bani dorite și a perioadei de rambursare, în câteva secunde obțineți lista personalizată de oferte de credite. Apoi trebuie doar să comparați diferiții creditori. Când ați găsit creditul potrivit, trebuie doar să faceți click pe “Aplică aici” și veți fi redirecționat câtre site-ul creditorului.

Riscul creditelor până la salariu

Majoritatea creditelor până la salariu sunt contractate pe perioade foarte scurte, pentru câteva săptămâni (3-6 săptămâni).  Mulți debitori se confruntă cu probleme financiare cu aceste tipuri de credite atunci când nu le pot achita la prima scadență. De fiecare dată când debitorul extinde creditul, sunt adăugate alte comisione și dobânzi.

Dacă vi se întâmplă des ca în mijlocul sau spre sfârșitul lunii să rămâneți fără bani, o opțiune mai bună ar fi un card de credit. Cu un card de credit dispuneți de o anumită sumă în fiecare lună, de exemplu 3000 de lei, și puteți utiliza cardul atât în magazine, cât și online sau pentru retragere numerar de la bancomat. La inceputul lunii trebuie să achitați factura pentru luna precedentă. Factura include suma de bani utilizată + dobânda. Dobânda se aplică doar pe suma de bani utilizată și doar din ziua când ați retras primii bani. Plata facturii poate fi programată astfel încât, atunci când primiți salariul pe cardul de debit, automat să se achite factura pentru cardul de credit. Astfel aveți din nou limita aceea de 3000 de lei și puteți utiliza cardul de credit după cum doriți, când doriți.