Voltech.ro iti aduce alternativa verde de energie: sisteme solare

panouri solare

Pentru multi, discutia despre sisteme solare este un subiect nou, pe cand altii au implementat cu succes un sistem solar in locuinta lor. Fie ca avem deja sisteme solare sau dorim sa investim in aceste inventii minunate, initiativa “verde” este de apreciat, iar voltech.ro faciliteaza procedurile oferind solutii reale in materie de sisteme solare.

Magazinul lor ofera clientilor o vasta gama de produse gandite in functie de posibilitatea financiara a fiecarui client, dar si pentru locuinte de dimensiuni diferite.

De ce sa folosesti energia solara?

Un studiu indica ca pe Terra ajunge suficienta energie solara intr-o ora pentru a furniza intreaga lume timp de un an. Spre deosebire de resursele si capitalul semnificativ necesare pentru extragerea si arderea combustibililor fosili, oricine poate cumpara si instala panouri solare pentru a profita de abundenta luminii solare. Si, cel mai bine, soarele genereaza economii semnificative pe factura dvs. de energie electrica pe termen lung.

Instalarea panourilor solare reduce semnificativ factura lunara de energie electrica si dependenta de reteaua publica. Aceasta independenta energetica protejeaza impotriva cresterii costului energiei electrice si impotriva volatilitatii pretului combustibililor. Analistii anticipeaza o crestere continua a preturilor la electricitate, astfel incat energia solara ramane o solutie profitabila si o investitie pe termen lung in viitor.

Studiile arata ca proprietatile cu sisteme solare se vand cu pana la 20% mai repede si cu o valoare cu 17% mai mare decat casele fara astfel de sisteme. O instalatie solara face proprietatea mai atractiva pentru cumparatori si creste valoarea de vanzare.

Spre deosebire de energia generata de combustibilii fosili, energia solara nu elibereaza emisii periculoase de dioxid de carbon (CO2). Pentru a incetini schimbarile climatice si pentru a preveni alte daune aduse mediului inconjurator, este esential sa existe solutii durabile fara carbon.

Intr-un mediu casnic, instalatiile de energie solara necesita intretinere foarte mica si sunt foarte fiabile si durabile. De exemplu, garantia pentru productia de panouri solare este de 25 de ani, cu o durata de viata utila de aproximativ 35 de ani, cu o intretinere adecvata.

Pe masura ce energia solara castiga competitivitate, datorita progreselor tehnologice si imbunatatirii proceselor de productie, aceasta se va adauga avantajelor sale, fiind egale sau mai economice decat combustibilii fosili, dar lipsita de multiplele sale probleme, care afecteaza biodiversitatea si ecosistemele sale.

Fara indoiala, energia solara a facut posibila exploatarea unei resurse naturale, cum ar fi razele solare. De asemenea, a stiut cum sa profite de ele pentru a genera alte resurse si multiple produse si servicii care functioneaza din aceasta energie curata. Acest lucru a fost demonstrat de unele dintre inventiile care functioneaza cu energia solara, creatii de mare valoare intelectuala si ecologica.

Cei care aleg sa foloseasca sisteme solare beneficiaza de o anumita independenta energetica pe care consumatorii casnici care se alimenteaza de la uzina centrala nu au cum sa o cunoasca. Aceasta independenta consta in faptul ca nu vei avea niciodata pene de curent daca alegi un sistem off grid, vei avea intotdeauna apa calda, deoarece sistemele solare care incalzesc apa functioneaza si iarna, iar facturile vor scadea considerabil.

Alimentarea cu apa calda menajera pentru un confort mai mare si o calitate a vietii necesita o temperatura ideala de evacuare a apei calde intre 37 ° C si 42 ° C.

Utilizarea energiei termice de la Soare este extrem de eficienta pentru incalzirea apei cu sprijinul altor sisteme traditionale: biomasa, gaz, combustibil, electricitate.

Generarea apei calde din energia solara are multe avantaje cum ar fi posibilitatea de a primi subventii.

Economiseste pana la 95% energie pentru productia de apa pe tot parcursul anului. Economisirea energiei implica economii de costuri. De asemenea, este ecologica.

Nu polueaza si nu emite CO2. Un consum mai mic de combustibil fosil promoveaza independenta energetica a tarii si a propriei case, daca exista probleme de aprovizionare.

Este cel mai practic mod prin care cetatenii pot contribui la mediu.

Durata lunga de viata: aproximativ 25 de ani.

Usor de utilizat: totul functioneaza automat si utilizatorul nu trebuie sa se ingrijoreze de nimic.

Cum capteaza un astfel de sistem solar energia pentru a transforma-o apoi in electricitate sau apa calda?

Un panou solar functioneaza permitand fotonilor sau particulelor de lumina sa loveasca electronii liberi din atomi, generand un flux de electricitate. Panourile solare constau de fapt din multe unitati mici numite celule fotovoltaice.

Fiecare celula fotovoltaica este practic un sandwich format din doua felii de material semiconductor, de obicei siliciu, acelasi material utilizat in microelectronica.

Pentru a functiona, celulele fotovoltaice trebuie sa stabileasca un camp electric. La fel ca un camp magnetic, care apare din cauza polilor opusi, un camp electric apare atunci cand sarcinile opuse se separa. Pentru a realiza acest lucru, producatorii combina siliciul cu alte materiale, oferind fiecarei felii de sandwich o incarcare electrica pozitiva sau negativa.  

De ce este buna energia solara

Energia solara este buna pentru mediu. Faptul cel mai frecvent cunoscut despre energia solara este ca reprezinta o sursa de energie curata si verde. Energia solara este o modalitate excelenta de a reduce amprenta de carbon. Nu exista nimic din energia solara care sa polueze natura. Energia solara nu elibereaza gaze cu efect de sera si, cu exceptia necesitatii unei surse de apa curata pentru a functiona, nu foloseste absolut alte resurse. Prin urmare, este sigura si ecologic. Cu toate acestea, oamenii inca se indoiesc de ce energia solara este buna.

Energia solara este autosuficienta si instalarea panourilor solare pe acoperis este o cale usoara si sigura pentru a contribui la un viitor durabil. A incepe de la tine acasa este o modalitate excelenta de a-ti arata grija pentru mediu.

Magazinul Voltech.ro pune la dispozitia clientilor cele mai bune solutii in materie de sisteme solare de la brand-uri renumite. Orice casa beneficiaza pe termen lung odata ce implementeaza puterea unui sistem solar!