Audit iso 27001 ar fi trebuit sa existe de la aparitia primelor afaceri, indiferent de mediu in care se desfasoara

audit iso 27001

Se spune ca niciodata nu este prea tarziu ca anumite aspecte ale activitatii umane sa fie imbunatatite, dar daca audit iso 27001 ar fi existat de la primele afaceri, intreprinzatorii ar fi fost scutiti de multe experiente nefaste.

Protectia datelor este o dovada de responsabilitate si de onestitate, iar pe viitor firmele care nu vor avea bine pus la punct acest sistem vor fi marginalizate. O firma respectabila din toate punctele de vedere gestioneaza ferm urmatoarele date:

-ale propriilor angajati. Salariatul de buna credinta declara tot ce are nevoie sa stie angajatorul: datele sale de contact, varsta, codul numeric personal, starea civila, numarul de copii si varstele acestora.

Cu siguranta ca nu isi doreste sa stie toti colegii de munca unde locuieste sau sa il sune acasa, cand programul de lucru s-a incheiat si nu lucreaza in regim de urgenta, adica nu este medic sau pompier, ci vanzator sau muzeograf.

Aparent este un gest nevinovat sa dai numarul de telefon al unui director de scoala sau avocat bun unei persoane care il cere cu insistenta, dar prin acest gest poti contribui la o infractiune.

Daca omul si-a facut datoria si a deranjat prin asta pe multi va fi stresat si amenintat la telefon si nu este deloc corect.

Dai adresa unui coleg de serviciu si poate fi cautat acasa sa fie mituit sau se trezeste jefuit, cand pleaca in concediu. Fara sa exageram, ar trebui sa analizam atent fiecare scurgere de date si sa o evitam.

-ale partenerilor de afaceri. Sunt date confidentiale care trebuie securizate din momentul in care sunt cunoscute. Fara exagerare se poate afirma ca scurgerea unor informatii referitoare la anumite tranzactii, la date bancare pot duce la falimentul partenerului de afaceri.

Patronul firmei partenere este posibil sa nu doreasca sa fie cunoscut din motive variate. Unul dintre ele este foarte serios: oamenii foarte bogati sunt asaltati cu fel si fel de cereri de finantare si de ajutor si nu isi doresc atat de multa presiune asupra lor si asupra membrilor familiei.  Cei care castiga la loto un premiu in bani fabulos de mare si li se mediatizeaza datele de contact primesc acasa o multime de scrisori sau sunt asteptati in fata casei de zeci de oameni.

Unii vor imprumut sa isi cumpere o casa, altii spun ca au un copil bolnav care trebuie sa fie operat in strainatate, sunt invocate diferite motive, iar cand sunt refuzati pe loc, oamenii vorbesc urat si incep sa blesteme.

De ceva timp, Loteria Romana pastreaza secret numele castigatorului care cere in mod expres acest lucru.

Si castigatorul norocos si patronul pot fi jefuiti in timp ce sunt acasa sau cand sunt plecati in concedii si locuinta ramane nesupravegheata. Este periculos si intr-un caz si in celalalt.

Daca in mediul fizic se intampla toate acestea si in cel virtual exista riscuri. Piratii stau la panda si inventeaza modalitati prin care folosindu-se de datele bancare de pe paginile unor magazine care nu sunt suficient de securizate, golesc cardurile clientilor.

Certificarea Iso 27 001 se dovedeste foarte necesara in prezent, fiind dovada clara a gestionarii corecte a datelor si ar fi excelent daca ar deveni obligatorie.

De multe ori dezvoltarea afacerii este pusa sub semnul indoielii de lipsa securizarii datelor intr-o firma sau companie.

Firma concurenta poate afla datele de contact ale celui mai bun specialist al firmei, care are potential inventiv si daca salariatul nu este onest, pleaca la adversar cu ideile sale cu tot.

Cand protectia datelor nu este pusa la punct, adversarii afla totul despre produsul secret aflat in faza de proiect in atelierele firmei.

Certificarea iso prezentata mai sus este indispensabila oricarui agent economic care se respecta si permite o planificare completa a securizarii tuturor datelor, pornind de la evaluarile de risc, gestionarea riscurilor, punerea la punct a sistemului de control ce se impune a fi implementat si aplicabilitatea planului respectiv.

Prin detinerea acestei certificari imaginea companiei va fi la standardele imaginilor marilor companii din lumea intreaga, iar legislatia internationala referitoare la protejarea datelor va fi respectata.

Audit iso 27001 se obtine foarte usor si cu toate ca este o certificare deosebit de importanta si actuala, ea nu costa mult, fiind la jumatate de pret pana in prima decada a lunii septembrie, 2020.

Tot ce ai de facut este sa intri pe site-ul firmei Certificareiso.ro si sa soliciti o oferta de pret pentru orice certificare dorita, in mod special pentru cea care asigura protectia deplina a datelor.

Comertul virtual ia amploare si simultan cu el se vor folosi mai mult platile online pentru evitarea contaminarii cu Covid 19.

Clietul trebuie sa aiba garantia ca datele de pe card nu pot fi utilizate de o terta persoana in scop personal.

De la securizarea datelor la securizarea conturilor si a paginilor virtuale, toate acestea sunt necesare, fiindca persoanele rau intentionate din lumea reala se transfera de cele mai multe ori in mediul virtual.

Firma prezentata de mine mai sus poate elibera mai multe tipuri de certificari prin care ai acces la licitatiile publice pe care le poti castiga si in felul acesta profitul firmei va creste, creste cota de incredere si parteneriatele devin mult mai numeroase.

In afara certificarii pentru protectia datelor exista certificari pentru managementul calitatii si protectia mediului.

Toate sunt „certificate de buna purtare” care demonstreaza faptul ca detinatorul lor este de incredere si merita sa interactionezi cu el.

In statele dezvoltate, aceste certificari sunt detinute de cele mai bune firme si asigura calea catre succes.