Florin Pirlea – companiile romanesti se pot implica civic

Florin Pirlea si Leornard Velcescu

Florin Pîrlea – companiile românești se pot implica în  promovarea culturii locale

 

România este o țară ”firească”, cu propria cultură, iar companiile locale se pot implica în promovarea identității culturale, consideră Florin Pîrlea, președinte executiv al Asociației Identitate Culturală Contemporană (AICC).  ONG-urile, ministerele și guvernele nu pot face totul, iar firmele locale pot fi considerate, în fapt, parte din societatea civilă, afirmă președintele executiv al AICC. 

 aplicatii muzee Bucuresti AICC

Florin Pîrlea mai subliniază,  că într-o eră în care Internetul joacă un rol important în viața fiecărei persoane, companiile IT, prin aplicații adecvate,  pot fi un pilon de informare asupra proiectelor care au rolul de a promova identitatea culturală românească în context european. Astfel, românii interesați au acces alternativ la instrumente de informare diferite, care depășesc zona de tabloidizare a unor canale media. 

Florin Pîrlea- România este o țară ”firească”, cu o identitate culturală națională proprie

 

În opinia lui Florin Pîrlea,  România este o țară ”firească”, cu un  parcurs istoric propriu, prin care se distinge de alte culturi din regiune. Important este  ca românii să înțeleagă că sunt locuitori ai acestui spațiu de milenii, iar păstrarea și promovarea culturii românești în context european asigură continuitatea identitară și dăinuirea aceste națiuni.  

 

Potrivit lui Florin Pîrlea, România este un amalgam complex, dincolo de stereotip, este locul în care fiecare face parte și își aduce aportul.  România este o evoluție istorică și nu se identifică doar cu cu sarmale, Casa Poporului sau Simona Halep, după cum țara noastră nu este reprezentată de Vlad Țepeș sau vampiri. 

 

România înseamnă oameni, locuri,  istorie, bucătărie națională și locală, obiceiuri, credințe locale și multi-culturalitate. România este locul în care fiecare trăim și contribuim prin lucruri mai mai mari sau mai mici. 

 

Proiecte de identitate națională în context european dezvoltate de AICC și Florin Pîrlea cu ajutorul mediului privat

 

Aplicații mobile pentru a descoperi cultura locală. aplicatie muzee Bucuresti Cluj Napoca Constanta

 

AICC, prin Florin Pîrlea și cu ajutorul voluntarilor companiei Gemini Solutions au dezvoltat aplicații mobile care includ muzee din București, Cluj Napoca și Constanța. Lista instituțiilor de cultură este în continuă actualizare.

 

De asemenea, au fost dezvoltate aplicații despre ”statui de daci”, Jewish Cultural Heritage in Bucharest și Muzeul hărții și cărții.

 

Aplicațiile pot fi descărcate gratuit din Google Play și App Store. 

 

”Vreau un dac în București”- Copie a statuii de nobil dac din Florența

statuie de nobil dac mnir

În luna iunie 2019,  la Muzeul Național de Istorie a României a fost amplasată copie a unei statui de nobil dac din Florența. Monumentul a fost realizat de Asociația Identitate Culturală Contemporană cu fonduri provenind din mediul privat, ca urmare a campaniei ”Vreau un Dac în București”.

 

 

Statuia, de dimensiuni considerabile, reprezintă copia după una dintre cele mai bine păstrate sculpturi reprezentând figuri de nobil dac, parte din Forumul Traian.