Diferenta parchetului din bambus densificat

parchet bambus decolandia

Diferenta dintre parchetul de bambus densificat si parchetul din lemn

 

Utilizarea parchetului in amenajari interioare intotdeauna a avut darul de a oferi spatiilor interioare un aspect primitor, cald si sa ofere eleganta si personalitate proprie oricarui stil de design interior. Astazi, pe piata este posibil sa gasesti parchet din foarte multe tipuri de lemn incepand de la cel exotic pana la cel autohton, fiecare venind cu caracteristicile si avantajele proprii reusind sa satisfaca cerinte diversificate.

Unul dintre modelele de parchet care s-a remarcat cel mai mult, mai ales in ultimii ani este parchetul de bambus densificat reprezinta o alegere pentru foarte multe persoane care doresc sa monteze in casa lor un parchet care sa faca fata testului timpului.

parchet bambus densificat decolandia

Diferentele dintre parchetul din bambus densificat si alte tipuri de parchet din lemn

 

Parchetul din bambus densificat si in general parchetul din lemn reprezinta optiuni foarte bune pentru orice casa intrucat prin intermediul calitatilor lor, mai ales a durabilitatii,  reusesc sa ofere o serie de avantaje care nu sunt deloc de neglijat.

Parchetul de bambus densificat se diferentiaza foarte mult de alte tipuri de parchet din lemn, in primul rand, datorita suprafetei mult mai dense si prin duritatea ridicata a lemnului. Este un tip de parchet care rezista foarte bine si in conditii de umezeala, fiind potrivit a fi instalat chiar si in spatii precum baia sau bucataria. Alte tipuri de parchet din lemn vin cu o serie de limitari mai ales in ceea ce priveste instalarea in bai si bucatarii intrucat isi schimba aspectul initial si este necesar sa fie realizate lucrari de intretinere mai des pentru a te putea bucura de aspectul estetic initial. Parchetul din bambus, numai daca este expus unor conditii extreme de umiditate crescuta si este fortat sa lucreze intr-un astfel de mediu isi schimba putin din aspectul initial, dupa cum este si normal.

Parchetul din bambus densificat se diferentiaza foarte mult de alte tipuri de parchet si prin modul in care este instalat, acesta fiind unul foarte usor de realizat. Insa, chiar si in acest caz este nevoie de un specialist intrucat trebuie sa te asiguri ca parchetul este montat corespunzator si nu vei avea probleme.

 

Un aspect estetic inegalabil oferit de frumusetea esentelor din lemn

 

Indiferent daca alegi parchet din bambus densificat sau parchet din stejar  aspectul estetic oferit incaperilor este unul inegalabil de orice alt material pentru pardoseli. Despre lemnul de bambus mai trebuie sa mentionam faptul ca fata de oricare alt tip de lemn este varianta cea mai eco intrucat are nevoie numai de 3 ani pentru a se regenera si a putea sa se produca din nou parchet.

Pentru a determina in mod corect ce ai nevoie pentru casa ta este bine sa analizezi toate optiunile existente pe piata si sa pui in balanta caracteristicile tipului de parchet cu cele ale casei tale. Si, nu trebuie sa uiti ca pana la urma, cel mai important aspect este sa iti placa parchetul instalat in casa ta si sa completeze imaginea de ansamblu a design-ului interior la care te-ai gandit.

Articol scris de Decolandia.ro