Fericire
Ordine
Creativitate
Mai exact – Festivalul Opera Copiilor, unde fluturii au zburat neîncetat. Fluturele, simbolul sufletului, al schimbării, și al unor noi începuturi și tradiții. Nu e nevoie să mai menționez că exact asta face Opera Comică pentru Copii, educă prin joc şi formează generații care vor duce tradiția mai departe. Acest festival a adus zâmbetele pe buzele şi în sufletele tuturor, totul s-a desfășurat într-un spirit de comuniune şi pe viaţă prietenii s-au format.
Cavaleri, prințese, fluturi și supereroi au devenit copiii cu ajutorul picturilor pe față. Și pentru că suntem într-o instituție culturală, toți și-au intrat în rol, iar Curtea cu Jocuri s-a transformat într-un spectacol pe mai multe planuri: colțul lego, magazinul OCC, căsuța din copac pe două niveluri și aventura parc, cu trasee în funcție de vârsta fiecăruia. Mai exact, activitățile sportive au fost împletite cu cele de creativitate, dar și concursuri răsplătite cu premii. Părinții au privit relaxați și au stat pe iarbă, la umbra ciupercilor uriașe. Bineînțeles, după atâta joacă, foamea își făcea simțită prezența, dar Food Court, deschis de la ora 10 până la 24 a venit în întâmpinarea acestei ,,probleme”.
Grădina cu Fluturi și Observatorul de Stele, au fost alte puncte de interes aflate chiar pe acoperișul clădirii. 600 de fluturi au umplut inimile tuturor, dar și memoria telefoanelor cu fel de fel de poze și filmulețele. Odată cu lăsarea serii, observatorul de stele a devenit prietenul tuturor, iar cei mici au văzut cum stelele apără luna elegantă.
Atât de multe activități, încât a fost nevoie de o harta pe limbajul copiilor pentru a nu se pierde. Iar pentru orice călătorie în lume ai nevoie și de un pașaport, anume Pașaportul OCC, dacă reușeai să aduni cele 6 vize câștigai o călătorie în cer cu balonul cu aer cald. Revenind cu picioarele pe pământ, chiar dacă vremea de afară a fost frumoasă, și în interiorul clădirii s-au desfășurat fel de fel de activităţi: ateliere interactive: şah, quoridor, kingdomino. Şi nu în ultimul rând – 27 de spectacole au umplut cele trei scene ale Operei Comice pentru Copii. Fără să fac o ierarhie, dar cel mai aşteptat spectacol a fost musicalul ,,Sunetul Muzicii”, care a avut premiera chiar de ziua copilului.
Dacă traversai strada, spaţiul de sub podul Grant, ca prin magie s-a transformat într-un Târg Educaţional. 40 de expozanţi, 40 de activităţi diferite speciale pentru cei mici, pentru dezvoltarea lor pesonală, dar mai ales pentru părinţi : ,, Este minunat, mă simt într-o călătorie, dar cu un ghid propriu, care mă ajută să îmi orientez copilul către o perioadă a adolescenţei mult mai ordonată.” După ce toată lumea se oprea la fiecare stand (cu câte un balon în mână, pe care îl primeau încă de la intare), parcul de distracţii le ieşea în întâmpinare cu o piscină uriaşă cu bile, 5 tobogane şi poneii care au plimbat toţi cavalerii şi prinţesele.
La ora 20.00, toţi cei care au călcat pragul Operei Comice pentru Copii se adunau la Amfiteatrul OCC, care a avut un program divers: Gala Şcolilor de Balet, Gala Cantus Mundi şi deznodământul Festivalului – Gala extraordinară – ,,Muzica desenelor animate”, unde soliştii Operei Comice pentru Copii au dat viaţă celebrelor melodii din filmele de animaţie. Un mic detaliu, în ultima Gală, până şi cerul a plâns din cauza emoţiei care a fost pe scenă, toată lumea, cu umbrele albe a asistat la tot concertul, care a avut ca invitat special pe interpreta Paula Seling.
,,A fost o onoare pentru mine să cânt în evenimentul organizat de Opera Comică pentru Copii. Le mulţumesc atât doamnei Felicia Filip, cât şi domnului Cristian Mihăilescu pentru onoarea pe care mi-au oferit-o, aceea de a face parte din când în când din familia Operei Comice pentru Copii.” Paula Seling
Articol realizat de Andrada Popa
Foto Facebook Opera Comica pentru Copii