Cel mai cool eveniment din galaxie.

Zilele astea am fost bombardați pe Facebook cu postări sponsorizate care anunțau disperat că mai e puțin timp să ne cumpărăm abonamente la Art Safari Bucharest 2017, cel mai cool eveniment din galaxie. Nu vom da niciun ban pe un eveniment care batjocorește fațadele orașului, dar e susținut de Primăria Capitalei și ambasade străine. Am explicat de acum o lună de ce e profund greșită abordarea în promovarea Art Safari.

Mai mult, organizatorii au redenumit un imobil istoric, Buchholz, în „Galeriile Kretzulescu”, nume purtat deja de corpul Kretzulescu al Muzeului de Artă, situat vizavi. Redenumirea mistifică istoria bucureșteană cum s-a întâmplat cu ARCUB (sediul de la Pasajul Comercial „Hagi Tudorachi” a devenit „Hanul Gabroveni”) sau cu vechile Uzine Wolff de la Filaret (redenumite „Halele Carol”).

Niciun om revoluționar care #rezistă, nicio publicație edgy frumoasă, niciun influencer fain nu s-au revoltat la mostra asta de meltenism. Unii dintre ei expun la Art Safari sau au prieteni care fac asta. Cercuri, csf. Arta cere sacrificii, iar Bucureștiul nu se mai face bine, acoperit cu mesh-uri nesimțite din cap până-n picioare.

„Bucureștenii sunt mulțumiți!” – primarul general Gabriela Firea