Republica Moldova este diasporă pentru domnul Dan!

Sursa: Pagina de facebook

Sursă foto: Pagina de facebook Nicuşor Dan

Se pare că şi Chişinăul va fi salvat de o uniune, nu doar Bucureştiul. Nicuşor Dan se află în campanie electorală în Republica Moldova, acolo, unde el crede că se află „diaspora” românească.

Dincolo de această denumire de „diasporă”, care este improprie pentru Republica Moldova, consider că mai întâi trebuie să faci ceva pentru românii de peste Prut(mulţi ani de zile preferabil) decât să soseşti în plină campanie şi să le cere votul, sau după caz, să le promiţi că îi vei salva. Relaţia dintre România şi Republica Moldova are nevoie şi de acţiuni, proiecte, interacţiuni economice, cultură etc, nu doar de declaraţii şi promisiuni din când în când, mai ales în campanie. Fără acest ideal orice strângere de semnături în Chişinău intră în registrul imposturii.

Mai important este să faci ceva, decât să ceri ceva înainte!

Politicienii români(din această specie) vin în Moldova doar în campanie electorală şi acest lucru nu poate decât să ne întristeze. Sunt destule exemple!

Sunt foarte puţini oamenii politici români care sunt prezenţi aici tot timpul, pe toată durata mandatului lor de politician. Majoritatea vin aici când mai vor să ia o mâna de voturi când tolba electorală este goală. Înainte de orice eveniment electoral nu strică deloc un periplu prin Chişinău, Bălţi, Comrat, Orhei pentru a te familiriza cu realităţile din teren. Moldovenii sunt oameni ospitalieri. E bine să nu profităm de ei atunci când venim în „ospeţie” electorală pe la Chişinău.

„Am ajuns în Chișinău cu 11 colegi voluntari pentru a strânge împreună semnături de la românii din Chișinău. Este ultima săptămână în care mai putem strânge semnături de la românii cu domiciliu în afara țării pentru a putea candida în Diaspora”, scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de facebook.