Logica răului cel mic care ne pupa tot timpul!

Nu este nimic mai păgubos decât să alegi între două cadavre aflate în stadii de putrefacţie diferite. Poţi, în final, să te procopseşti cu cel mai puţin mirositor şi să te declari învingător, însă, la sfârşitul zilei, tot un cadavru o să ai în casă. Aşa procedează românii când vorbim despre aceleaşi hoituri politice care le cer votul în mod repetat la un ciclu anume de ani. Ei aleg logica răului cel mai mic şi după îşi cumpără odorizante ambientale pentru a împrospăta aerul contaminat de miasma cadavrului. Sintagma “oameni frumoşi, tineri, liberi” este un produs artificial ca reacţie la urât, la degradare, la ceea ce nu poţi schimba deoarece ai un suflet abulic, cu o pojghiţă de lumină. Nici măcar estetica urâtului nu avem în acest caz, ci doar o lume de ceară fără substanţă. Şi sunt mulţi “oameni frumoşi” la noi prin România!

Mai pe scurt, nici “oamenii frumoşi, tineri, liberi” nu sunt autentici, ci fac parte dintr-un proces de reacţie la propaganda urâtului din societate. Acum realizez că fac filosofie de hipster când eu vroiam sa mă adresez în definitiv oamenilor care intenţionează să voteze acum duminică. Scuze!

Votul şi geniile. Erotismul unui suburb cu piuliţa!

Românii sunt exponenţii acestui fenomen politic al răului cel mai mic. E deajuns să ne uităm în urmă să vedem efectele paradisiace ale unei astfel de filosofii politice. Unii români sunt sado-masochişti! Mai vor! Pur şi simplu nu se satură, nu se pot opri! Cu ei nu prea putem dialoga deoarece ei sunt bravii oştaşi (cetăţeni e mult spus în cazul lor) care au decis că potopul în România trebuie să fie mai mic, iar proporţiile dezastrului ceva mai calculate. Aceasta este justificarea lor de când a murit Ceauşescu. Ei au oprit ceva să se întâmple, nu au făcut ceva ca să se întâmple ceva sau altceva. Să le ridicăm o statuie anonimă să aibă şi ei un chip cioplit pe lângă pensia de cacao.

Acum a apărut un fenomen politic aproape invers răului cel mai mic. Vorbim de schimbarea cea mai mică. Adică ne mulţumim cu firimituri ! Bune şi ele… decât nimic! Partidul USB plin de genii politice propune o astfel de abordare. “Nu schimbăm mare lucru, dar schimbăm şi noi ceva pe acolo prin primărie. Suntem frumoşi şi olimpici”, vorbe de duh a la USB.  Mai sunt şi altele! “Nu avem experienţă în administraţie, în politică, nici măcar oamenii pentru care candidăm nu ne ştiu, dar facem treabă. Nu votaţi politicieni. Votaţi USB”. Unii pun botul la o astfel de şcoală de partid. Unii stăteau la coadă să devină voluntarii domnului Dan. Am încercat să vorbesc cu câţiva dintre ei despre politică în general. Discuţiile au decurs normal, asemeni acelor dialoguri paralele cu care m-am obişnuit pe meleagurile bucureştene! Vorbeam împreună şi ne înţelegeam separat!

Dacă nu eram de acord cu ei şi cu soluţia de salvgardare naţioanală USB (de geniu, să nu uităm acest aspect fundamental !), eram văzut ca un neanderthal, ca un individ în esenţă idiot şi manipulat de presă şi de sarlatanii din politică. Abordarea acestor oameni (majoritatea cu studii superioare!) m-a fericit. Sincer!

Prin urmare, eu mă voi duce la vot ca să-mi anulez votul. Când vom avea la alegeri 4-5 milioane de voturi anulate, vom şti că suntem pe drumul schimbării promise de decenii în România. Până atunci, ne bucurăm de scena poltică presărată de circ, prostituţie şi, bineînţeles, maimuţe. Cică aşa e Firea, iar mie nu-mi place.