Și atunci, doar banul reprezintă soluția?

S-o lămurim și p-asta cu 6% din PIB pentru sănătate, care înseamnă, de fapt, circa 18% din Bugetul de stat. Nimeni, dar nimeni-nici medicii!- nu pune întrebarea fundamentală: ”Stimați tovarăși! Sunteți de acord să plătiți o asigurare de sănătate de cel puțin trei ori mai mare, pentru a putea asigura medicilor o viață ca afară? Sunteți de acord să plătească și toți pensionarii? Sunteți de acord să plătiți și pentru copiii voștri minori? Sunteți de acord ca pentru anumite tratamente și proceduri să plătiți prețul integral, fără niciun fel de compensații?”

Asigurările private nu sunt o soluție decât pentru cel mult 10% dintre români. Restul nu au de unde plăti o poliță privată. Medicamentele costă din ce în ce mai mult. Aparatura, la fel. Și tot așa.

Apoi faptul că salariile medicilor ar fi identice cu acelea din Occident, asta nu înseamnă că medicii vor rămâne în țară, și cu atât mai puțin că mai bine de jumătate din populația României, cea din mediul rural, va avea acces la medic. La felul în care arată satul românesc, dracu se duce să lucreze acolo! Și atunci, doar banul reprezintă soluția?