10 milioane de euro pentru reamenajarea trotuarelor pe Bulevardul Unirii

La sfârșitul anului 2013, Consiliul Local al Sectorului 3 aloca o sumă de 1,1 milioane de euro pentru lucrările de reamenajare a trotuarelor de pe Bulevardul Unirii. Tot în acea perioadă, demarau și lucrările.

În mai anul trecut, consilierii locali au mai alocat 300.000 de euro aceluiași proiect. Ulterior, pe 20 octombrie 2014, Consiliul a mai alocat, prin două hotărâri, suma de 8,7 milioane de euro pentru trotuarele de pe Bulevardul Unirii.

Este vorba despre doi kilometri de trotuare, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, pentru care au fost alocați, în total, 10 milioane de euro, asta în timp ce pasajul rutier subteran de la Piața Presei costă 18 milioane de euro.

04. Bulevardul Unirii - lucrari - Bucuresti FMLucrările continuă și în acest moment pe Bulevardul Unirii, unde spațiile verzi au fost înălțate la circa 40 de centimetri deasupra nivelului trotuarului și înconjurate cu borduri groase și înalte din beton roșu sau cu mici ziduri placate cu piatră (oare de ce?). Trotuarele au fost placate cu piatră naturală, în două culori, alb și roșu.

În cadrul aceluiași proiect, au fost schimbate băncile și coșurile de gunoi, cele noi având inscripționat logo-ul Primăriei Sectorului 3. Și stâlpii de iluminat au fost schimbați și au fost montate pergole colorate și amenajate parcări.

Bulevardul Unirii, dispune acum, chiar la colțul Magazinului Unirea, și de o fântână arteziană și de un zid placat cu piatră naturală, a cărui semnificație nu este clară. Să fie, oare, un fel de „Zid al Plângerii” după banii cheltuiți?

Problema este că Bulevardul Unirii, arteră principală de circulație, se află în administrarea Primăriei Capitalei și nu în cea a Primăriei Sectorului 3, iar Consiliul General al Municipiului București nu a adoptat nici o hotărâre prin care să transmită Bulevardul Unirii în administrarea Primăriei de sector.

Mai mult decât atât, reprezentanții Municipalității susțin că Autoritatea Locală Sector 3 ar fi obținut autorizație numai pentru înălțarea bordurilor de pe Bulevardul Unirii, motiv pentru care firmele care lucrează acolo, ADPB SA, SC.DELTA ACM’93 Srl, au și fost sancționate contravențional, în șase rânduri, în anii 2013-2014, pentru nedespectarea normelor de protecție a spațiilor verzi, cuprinse în HCGMB 304/2009, și a prevederilor privind protecția mediului din OUG 195/2005, cu amenzi între 5.000 – 50.000 lei.

Și în acest an, în lunile martie-aprilie, ADPB SA și SC VIGOHOTEL INVEST SRL, care execută lucrări pe Bulevardul Unirii, au fost sancționate contravențional de către inspectorii Primăriei Capitalei.

Astăzi, la aproape un an și jumătate de la demararea lucrărilor, pe Bulevardul Unirii, încă mai sunt grămezi de pământ și de materiale de construcții, cabluri electrice se înalță victorioase din pământ către cer. Mai multe spații verzi sunt cu pământul răscolit și trotuarele nu sunt, încă, în întregime refăcute! Rămâne doar să așteptăm, cu încredere, finalizarea acestor lucrări…

sursa-http://bucurestifm.ro/