[RISIPĂ] Bucureșteni și bucureștence mândri că locuiți în Capitală, vă prezentăm Imnul Bucureștiului!

[RISIPĂ] Bucureșteni și bucureștence mândri că locuiți în Capitală, vă prezentăm Imnul Bucureștiului! Cântat de Adda și What’s Up, compus de Marius Moga la comanda Primăriei lui Oprescu. Realizat cu ocazia aniversării a 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Cadrele din clip sunt în general largi (nu se vede mizerie de la distanță) sau timelapse (de derulează rapid), filmate cu dronele (chiar, domnule Primar, e voie de la Ministerul Transporturilor?) și, desigur, solista cântă la pian pe Pasajul Basarab (unde Oprescu îi dă interviuri jurnalistului Ciutacu de obicei), care este total inaccesibil pietonilor, neexistând trotuare cât de înguste.

În fapt, se prezintă exclusiv „realizările” lui Oprescu și cadre doar din centru sau parcuri (Cișmigiu/Herăstrău). Practic, Bucureștiul nu are cartiere în acest clip nereprezentativ. Este doar un exercițiu prost de propagandă.

Cel mai adevărat vers: „Și e panică mare-n oraș, ai grijă unde calci.” Băiețelul Ionuț (ucis de maidanezii pe care Primăria a eșuat să îi ia de pe străzi) știe cel mai bine.

Cel mai inept vers: „Micul Paris avea doar felinare care luminau cărări și suflete pustii.”

Pe legea 544 privind accesul la informații publice, am dori să știm cât a costat producția piesei, când s-a organizat licitația, cum s-a ales oferta DeMoga Production și cât a costat videoclipul.

Poți să iubești, poți să zâmbești, București!

P.S.: Ieri a fost evacuat Muzeul Literaturii Române deoarece administrația locală a refuzat să plătească chiria imobilului.

P.S. 2: What’s Up nu e rapperașul ăla care și-a lovit prietena la o shaormerie? Dar l-a înjurat pe Băsescu la festivalul Callatis în 2012 și a fost idolatrizat de Antena 3 după, deci e ok pentru Primăria mascat pesedistă a lui Oprescu.

P.S. 3: Clipul este destinat bucureștenilor, nu străinilor.