Moda mea – Halbere, coniac-canoe, sticlism

moda mea
 

de Mădălina Meilă – redactor
logo: Cătălin Petran – tehnoredactor

Ah, ce-mi plăceau și mie sporturile astea, o adevărată frumusețe. Au ajuns un hobby în rândurile tinerilor și, oricât de normal ar fi uneori, generațiile după ’94 exagerează de-a dreptul.

Îi vezi pe cei care încă nu au intrat la liceu că se laudă cu faptul că dau o bere pe gât și că ei au băut Absinth și tu nu, îți vine să te dai cu capul de pereți. Mă întreb oare ce se va alege de generațiile acestea, să ne punem speranțele în acest cerc de adolescenți care au început să se maturizeze forțat prin metode pe care ar trebui să le experimenteze cu mult mai târziu?

Sunt fete care deja de la 12 ani se machiază și se îmbracă mult prea sumar, machiate strident și duse la solar, care ajung la 14-15 ani să se lege de sticla de alcool ca de Făt-Frumos și sunt de-a dreptul penibile.

Am fost de curând într-un club, hai să zicem mai de fițe, micuț, ca un fel de cafenea doar că se dansa. Spun de fițe pentru că o bere la 0,33 era șapte lei, iar mie mi se pare exagerat. Acolo, eram cu prietenii mei și vis-a-vis de masa noastră era un grup de tineri care erau clasa a9-a, după bănuielile mele. Doi băieți și trei fete.

Una din acele fete băuse atât de mult încât o vedeam din 5 în 5 minute cum capul ei se îndrepta ușor spre perna moale de pe canapea, lăsându-și mâinile să curgă de atâta beție. Unul din tipi o plăcea și tot încerca să tragă de ea, să o trezească, însă a fost ușor să o cucerească dat fiind faptul că tipa era în stare de ebrietate și în stare de multe. A sărit pe el instant și au început să se sărute ca doi nebuni, eu făceam mișto de ei cu prietenul meu și îi ziceam „le facem rost de o cameră?“.

Astfel de fete ajung pradă unei lumi cam nasoale și, dacă-s deștepte se vor trezi la timp. Dacă nu, au belit-o. Pe băieți îi mai înțeleg, până la punctul în care se penibilizează cu tot felul de dansuri ciudate sau cuvinte de laudă adresate chiar lor, despre câte cisterne (nu) au băut ș.a.m.d. Seară faină!

sursa-http://www.teenpress.ro/rubrici/modamea/moda-mea-halbere-coniac-canoe-sticlism/