39 de trepte, o comedie voioasă, trepidantă, ritmată!

Distribuție: actorii Alexandru Jitea, Luminiţa Erga, Adrian Văncică şi Alexandru Mike Gheorghiu.

Viaţa noastră se învârte în jurul misterului, a incertitudinii indiferent de intenţiile noastre de a persuada confortul, stabilitatea şi linistea propriei case. Necunoscutul pătrunde în intimitatea noastră fie că vrem, fie că nu vrem. Depinde cum îl primim! Putem să constatăm cu surprindere că suntem într-un proces de schimbare, de tranziţie de la monotonie la zbucium, de la încremenire la vibraţie, de la tragedie insipidă la comedie vie. Totul este posibil!

Totul se întîmplă în trepte. Trebuie să ştim când să le urcăm, când să le coborâm şi mai ales să nu uităm numărul lor. Cu fiecare treaptă evoluăm, iar seriozitatea noastră este preluată de râs, de voie bună, de o altă înţelegere a lumii în care existăm. Umorul este inteligenţa supremă!

Mister şi comedie în 39 de trepte

Comedia 39 de trepte a Teatrului Nottara ne introduce în atmosfera acestei schimbări de dispoziţie şi de predispoziţie. Umorul, misterul nu poate lipsi…

39_trepte_938x288 imagine

Spectacolul este bazat pe romanul cu acelaşi titlu de John Buchan şi pe scenariul celebrului film noir, realizat de Alfred Hitchcock, în 1935. Este povestea lui Richard Hannay, un londonez plictisit, a cărui viaţă devine deodată infinit mai interesantă, după ce o femeie este ucisă în locuinţa lui. Cine e femeia? De ce s-a refugiat în apartamentul lui? Şi ce sunt acele misterioase 39 de trepte? Învinuit de uciderea femeii, Hannay pleacă în Scoţia ca să găsească răspuns la aceste întrebări, şi la altele tot atât de enigmatice. Cu replici pline de haz, cu costume din anii ’30, şi o distribuţie de numai patru interpreţi, care joacă peste 50 de roluri, 39 de trepte este o comedie voioasă, trepidantă, ritmată – destinată publicului de toate vârstele.

Versiunea lui Petre Bokor a celor 39 de trepte conţine toate scenele faimoase din film, inclusiv pe cele foarte greu de adaptat în teatru: vânătoarea Scoţianului Zburător, evadarea de pe Podul Forth, prăbuşirea unui avion şi finalul de la London Palladium.

Biletele la preţ special pentru reprezentaţia din 24 martie 2016, ora 19:00, Sala Teatrul Bulandra – Sala L. Ciulei, pot fi cumpărate de la Agenţia de bilete din Bd. Magheru nr 20 (program: zilnic, între orele 10:00 – 20:00), şi online, pe: https://ove.ro/39-de-trepte-teatrul-nottara-public .