Shopping

Gata, banii s-au dus, acum pot vorbi. În urmă cu puţin timp, am câştigat la loterie. O sumă drăguţă. Imediat ce am văzut nişte hârtii în mână, am alergat la tramvai. După o staţie, mi-am adus aminte că sunt bogat. Am coborât din tramvai, am pus la primul coş de gunoi cardul RATB, am luat un taxi. Băiatul de la volan m-a întrebat: “Unde mergi, meştere?”. Înainte de a-i răspunde, i-am spus că primeşte un milion bacşiş dacă mi se adresează cu “Sir” şi dacă nu se mai uită la mine până cobor. În următoarele 15 minute, nu m-a scos din “Excelenţă”, “Alteţă” şi “Săru’mâna”. Ajuns la destinaţie, i-am lipit 6   zerouri pe frunte şi mi-am văzut de treabă.

Am cumpărat un ciocan rotopercutor. M-a impresionat posibilitatea de a regla dalta în 12 poziţii şi faptul că avea perii de carbon cu autoblocare. O minune!

A doua zi, am chemat un taxi acasă. M-am dus direct la un alt magazin şi am achiziţionat un polizor unghiular pentru debitarea plăcilor ceramice, a materialelor plastice şi a metalelor cu grosime şi duritate mică, precum şi pentru eboşarea, curăţarea sau lustruirea metalelor, pietrelor sau a obiectelor din ceramică. Diametrul discului era de 230 mm. Senzaţional!

A treia zi, taxiul m-a dus la un magazin de unde am luat un strung superb, cu viteza axului de la 25 la 1800/minut (în 12 trepte), cu avans automat transversal de 0,016- 0,982 mm/rot. (122 tr), o bijuterie! Cum greutatea lui era de 2835 kg, am revenit acasă cu un camion.

A patra zi, mi-am luat bujii. Multe bujii.

A cincea zi – o motopompă galbenă cu adâncime de aspiraţie maximă de 8 metri, remarcabilă pentru eficienţa crescută, structura compactă şi uşurinţa în operare. (Nu socotesc pioletul şi dicţionarul de arhitectură găsit – la anticariat – într-o ediţie germană din 1912; nici ficusul).

În cea de-a şasea zi, am cumpărat o cheie dinamometrică de 3/4. Iată specificaţiile tehnice:

Model Pătrat de antrenare Cuplu Greutate Lungime Precizie
[inch] [Nm] [kg] [mm] %
DMS370 3/4” 140-700 6.1 1300 +-4

În ziua a şaptea, m-am întrebat ce dracu’ aş putea face cu toate chestiile astea.