”Do you think art imitates life or life imitates art?”

Deviantart.com este un spațiu virtual artistic pe care îl îndrăgesc foarte mult și pe care intru să mă relaxez vizual și implicit, mental, așa că vă recomand și vouă să treceți pe acolo. Articolul ”2011 as seen through art” nu înseamnă o simplă succesiune de imagini, ci o serie de evenimente-povești care ne-au marcat, la nivel mondial. Fotografiile, desenele și caricaturile se referă la cele mai importante știri ale lumii, sunt mărturii ale vieții sau ale morții, de-a lungul anului ce a trecut.

Cum spune și articolul, 2011 a fost un an plin de evenimente emoționante din lumea întreagă, iar comunitatea noastra a răspuns la un nivel nemaivăzut. De la dezastre naturale la celebrităț istorice, de la entertainment la cîte un trist rămas-bun și chiar nyan cat, comunitatea a ieșit în față și a vorbit altfel, cum nici o altă comunitate n-a făcut — artistic, creativ și emoțional.  În multe feluri, anul trecut a marcat ultimul capitol al unor ere, deschizînd ușa usor unor începuturi pentru 2012.

Aruncați o privire aici:

2011 – As Seen Through Art

<<Aristotle once said that “the aim of art is to represent not the outward appearance of things, but their inward significance, and this, and not the external manner and detail, is true reality.”>> (via 2011 – As Seen Through Art )

O parte din imaginile articolului mai jos:

Una dintre cele mai mari revoluții ale timpurilor: Egipt Una dintre cele mai mari revoluții ale timpurilor: Egipt 

Cutremur Biserică creștină în ruine