Criza moncher, dar sa se revizuiasca primesc

Dar sa nu se schimbe nimic. Paradigma timpurilor actuale: criza, dar pentru cine? Administrativ nu sunt bani insa vulgul, manat de spiritul de turma si de instinctul foamei se baga in haznaua necesitatilor mai rau ca inainte de criza. Pe cine afecteaza de fapt aceasta situatie? Sau ce a generat-o? Evident primele condamnate sunt SUA. Insa oscilatii ale pretului petrolului, gazelor, instabilitatea burselor internationale au constituit premisele unei crize majore.

Criza moncher, dar sa se revizuiasca primesc (sondaj)

Atentie, am spus criza nu recesiune. Recesiune a fost in 1929-1933, cand s-au inregistrat falimente inclusiv la nivel de state. Acum este adevarat ca mari corporatii sunt amenintate, insa politicile economice de ajutorare din partea trezoreriilor nationale sunt mult mai bine implementate (JP Morgan, cea mai mare banca de investitii din lume este extrem de conectata la trezoreria SUA…cand baietii aia buni au nevoie de bani cer de la banca si viceversa.)

Criza gazelor a fost scurta dar percutanta. Unii “au avut gaze” , altii au fost cu “conductele obturate” :D .

Exact cum va mentionam, “tara arde si baba se piaptana” . Executivul cauta sa impace mutul cu surdul, iar orbul ignora, de fapt nu face altceva decat sa arate inconstienta. Momentele critice se vad la orizont, vor deveni abulici, vor debita si ajunge la numaratoarea de maruntis, “2 la vecinu’ , 3 la Boc, 7 la Ginela, 5 la primarie si iarasi 2 la vecinu’ “. Se vor retrage in camaruta cu muraturi, vor avea melancolii la lumina lumanarii si vor cadea pe ganduri…”cu ce am gresit? “

Românii sunt impasibili în faţa crizei financiare cu care se confruntă restul lumii: mai mult de jumătate sunt convinşi că nici măcar nu traversăm o astfel de perioadă , iar cei care recunosc totuşi existenţa unor tulburări economice spun că acestea nu se  mai pot prelungi pe mai mult de un an de zile. De aceea conationalii nostri sunt consumatori sub toate aspectele, se bulucesc la supermarketuri, ca urmare a efectului de gloata :P , nu tin cont de economiile personale si “dreg busuiocul”…sper sa mai aiba ce drege mai tarziu. Este foarte posibil sa creasca si numarul vizitelor la psiholog. Materialul de mai jos e deja celebru: anul trecut, intr-un hipermarchet brasovean, foamea animalica i-a impins pe oameni la reduceri asa cum, intr-o turma, lupta pentru hrana duce chiar la instabilitate in cadrul grupului.