O carte mai deosebită, ca toate lucrările acestui autor care ca nimeni altul se poate transpune glisând în timpuri și spații care nu sânt ale noastre, cu o ușurință pe care doar copii o au, amintidu-ne de vremuri în care fantasmele noastre erau aproape reale, în ceața copilăriei, în grădinile de vis care acum nu există, pierdute… Dar vine acest autor cu o scriere măiastră, țesând cu fiecare poveste un alt tărâm, locuri pe care le-am avut și noi încrustate cu întâmplările lor, într-o ancestrală secvență a sinelui care izbucnește necenzurat sub bagheta unui maestru, Adrian Majuru.
Citind, pagină cu pagină, pășim pe cărările unui labirint miraculos, în care la fiecare cotitură regăsim un diamant, un rubin, un smarald, toate vii, toate prietenești, și uităm pe moment orice zarvă cotidiană contemporană.
Unde e autorul, acolo suntem și noi, amestecați în mulțime, câunfundându-ne cu lucruri, întâmplări, personaje, caer-și spun destine, ale lor sau a celor care le mângîie cu arcușul sau cu buricele degetelor și totul, totul e fantastic de real.
Nu ar trebui să vă privați de bucuria de a citi paginile acestei cărți care mai mult se citește singură, iar regretul vine la sfârșit când o terminăm și oftăm ca după un crâmpei din viața noastră. Nu voi descrie nici măcar pe scurt subiectele scrise cu sufletul de autor căci știu că o să aveți multă bucurie citind această carte. Totuși nu pot să închui spunând despre autor: „e greu de înțeles un scrib/ cu ochii plini de har/în mii de nume/el singur o-mpletit din fulgere cunune/și duce-n nemurire al său trib”.
(horia petru vertan)
Adrian Majuru
Șapte variațiuni pentru flautul fermecat. Cvartet bine temperat
Editura Oscar Print, Bucuresti, 2011