Bucurestii vazuti de sus (2)

Zona periferica a Bucurestilor este formata din dezvoltari isolate si terenuri neutilizate. Dezvoltarea spontana s-a facut in lungul drumurilor care leaga Bucurestii de orasele invecinate. Caile rutiere de comunicatie antreneaza, in mod firesc, o dezvoltare in apropierea lor, insa zonele cu o accesibilitate redusa raman astfel neutilizate.

In lungul Soselei de Centura au aparut, in special in partea de nord si vest, spatii destinate industriei, depozitarii si comertului,  evidente in vederea din satelit; interesant este ca majoritatea sunt amplasate in exteriorul inelului de circulatie.

Imagine din satelit in care au fost evidentiate unele zone de dezvoltare spontana in lungul cailor rutiere de comunicatie si dezvoltari spontane pe traseul Soselei de Centura (sursa imagine: www.wikimapia. com)

Exista 14 intrari in oras, dintre care doua sunt din autostrada; nici unul dintre ele nu este marcat in mod deosebit.

Evindenta dezvoltare a orasului catre nord, datorita potentialului oferit de cadrul natural(salba de lacuri in special) si a prezentei aeroportului, a antrenat o utilizare si mai dezordonata a terenului.

In plan, totul tinde inca spre centrul orasului, reprezentat in plan prin Piata Unirii,dar care atat la nivelul planului, cat si fizic, nu poate face fata solicitarilor imprastierii urbane.