Unul dintre cele mai frumoase conace din centrul Bucureștiului

Unul dintre cele mai frumoase conace din centrul Bucureștiului, fosta casă Stolojan-Vintilă Brătianu de pe str. Henri Coandă, lângă Piața Romană, e azi Reședința Ambasadorului Italiei și are niște interioare spectaculoase.

Ca fapt divers, strada s-a numit I. C. Frimu în perioada comunistă, Benito Mussol!ni în timpul regimului militar-fasc!st Ion Ant0nescu, Victor Emanuel al III-lea (regele Italiei) și Popa Cosma (ulița inițială).

More on instagram.com/raidenbucharest

Culori pastel și simetrie în Salonul Roz, una dintre încăperile principale de la parterul Reședinței Ambasadorului Italiei, din centrul Bucureștiului. Plus oglinzi venețiene de secol 18.

Clădirea din belle époque, de la început de secol 20, a fost deținută anterior de familia Stolojan-Vintilă Brătianu, apoi locuită de un negustor de lemn norvegian înstărit, cunoscut pentru viața de lux și recepțiile pe care le dădea în saloanele casei.

În 1920, clădirea e scoasă la vânzare și cumpărată în numele statului italian de Alberto Martin Franklin, trimis special și ministru plenipotențiar al Regatului Italiei la București.

În anii ’30, exteriorul vilei e reamenajat în stil rațional specific regimului de extremă dreaptă din Italia vremii, dar interiorul menține aspectul antebelic