15 ani de tururi ghidate prin Bucureștiul istoric plus noutăți de primăvară, la Fundația Calea Victoriei

plus noutăți de primăvară, la Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei te invită la noua serie de tururi prin Bucureștiul istoric, tururi la care în ultimii 15 ani au participat peste 4000 de persoane.

          Vremea se încălzește, așadar am programat pentru tine plimbările ghidate din acest an, cu istoricul Anita Sterea, prilej cu care descoperi istoria orașului în care locuiești, în care descifrezi misterele străzilor și ale clădirilor de patrimoniu, în care afli povestea unor personalități memorabile.

Suntem primii care am organizat tururi culturale ghidate în capitală pentru că știm cât de valoros e patrimoniul nostru, că merită să fie cunoscut de cât mai mulți oameni și cât de important este să îl protejăm.

Primul tur va fi în 23 martie – Descoperă Calea Victoriei, după care urmează Descoperă zona Capitale – Dorobanţi, în 28 martie, iar în prima săptămână din aprilie, în data de 4, vei avea ocazia să descoperi Cartierul Armenesc.

Tot în prima lună de primăvară am programat cursuri noi, care să te încânte cu subiecte cât mai diverse și smart, în compania unor profesioniști.

Din 15 martie, cercetătorul independent Mario Barangea te așteaptă la atelierul Istoria Sufletului, iar arhitectul Augustin Ioan ți-a pregătit un curs nou-nouț intitulat Cum să înțelegem arhitectura contemporană?

Dana Hogea, profesionist în industria publicității și comunicare, te inițiază în Marketingul de Succes pentru Antreprenori din 18 martie, iar Tudor Vișan-Miu îți propune un curs despre monarhie – Dinastia Coroanei de Oțel și făurirea României Moderne, din 21 martie.

Ștefan Colceriu, doctor în filologie clasică, te invită într-o călătorie în Antichitate prin texte celebre, din 26 martie, iar cu actrița Adelaida Zamfira te poți relaxa prin râs din 27 martie, la Atelierul de teatru: terapie prin comedie.

Programul complet din luna martie, de la Fundația Calea Victoriei, cuprinde atât cursuri care se desfășoară fizic, la sediul din Bulevardul Dacia 78, dar si online, pe Zoom, despre feminitate, istoria artei, teatru și terapie, educație financiară, gândire critică, arhitectură, marketing, argumentare, istoria României, religie și comunicare. 

Toate detaliile despre cursurile și evenimentele din luna martie organizate de Fundația Calea Victoriei sunt pe site-ul https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/

Fundația Calea Victoriei este locul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 16 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 150 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori și au fost promovați în mass-media. Ne mândrim cu peste 90 000 de cursanţi care au participat la proiectele noastre și cu peste 15.000 de tineri care au beneficiat de burse.