Un cadru stradal plin de mișcare: traficul auto al anului 1970 pe Calea Victoriei

Iată un cadru stradal plin de mișcare: traficul auto al anului 1970 pe Calea Victoriei, înspre intersecția cu b-dul Gheorghe Gheorghiu-Dej (acum, b-dul Regina Elisabeta).

În stânga, observăm imobilul cu Pasajul Victoriei, apoi o parte din scuarul din fața Teatrului Odeon. În continuare, vechiul Hotel Majestic, o construcție de la începutul secolului trecut avariată în timpul seismului din 1977, astăzi înlocuită de noua clădire a Hotelului Majestic, din anii ’90. Dincolo de cupola Casei Capșa, pe fundal, silueta inconfundabilă a Hotelului Bulevard. În dreapta, în plan apropiat, un pic din Palatul Telefoanelor, urmat de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, iar mai încolo, pe colțul cu str. C-tin Mille, Hotelul Capitol. Plin de clădiri emblematice acest segment al Căii Victoriei!

În ceea ce privește spațiul public, acesta pare mai îngrijit ca în prezent, cu asfalt mai bine turnat și trotuare mai salubre. Bordurile erau cele din interbelic, de când se asfaltase prima oară Calea Victoriei, de exemplu.

foto: Harrison Forman

Radu Tutu