Ar putea fi New York, Boston, Chicago, Philadelphia, Londra sau Dublin, dar e București

Ar putea fi New York, Boston, Chicago, Philadelphia, Londra sau Dublin, dar e București, pe str. Gheorghe Polizu, chiar vizavi de celebra maternitate. În 2020-2022, a apărut pe o parcelă goală clădirea asta, cu fațada în ton cu a fostei Școli Superioare de Arte și Meserii de lângă (acum parte a Universității Politehnice). Intenție ok, dar tot nu mă-ncântă ramele termopanelor.

Mai multe pe instagram.com/raidenbucharest

Str. Gheorghe Polizu, care leagă Piața Buzești de Calea Griviței, a fost golită masiv de clădiri în anii ’80, odată cu sistematizarea ceaușistă a str. Buzești pe tronsonul Piața Victoriei – Piața Buzești și construirea Magistralei 2 a metroului. Practic, pe artera asta au rămas, în ordine, Maternitatea Polizu, sediul vechi al Universității Politehnice, un bloc interbelic și Hotel Grivița. În rest, parcele goale năpădite de bălării, parcări și gunoaie.

Tocmai de-aia e interesant că o parcelă de vizavi de maternitate a fost ocupată recent (2020-2022) de un imobil rezidențial, ce încearcă să preia motivul fațadei de cărămidă a Școlii Superioare de Arte și Meserii vecine (clădire azi parte a Politehnicii). Autocolantul de cărămidă și ramele albe ale termopanelor de la ferestre iau din aspectul care se vrea retro, însă măcar au încercat să integreze clădirea cumva. Ce părere aveți?

Parcela pe care s-a construit clădirea.