Mai rar să se-ntâmple în București renovări ok ale construcțiilor rezidențiale aparținând modernismului interbelic

Blockhaus din anii ’30 cu două apartamente, renovat frumos, pe b-dul Hristo Botev, în cartierul evreiesc al Bucureștiului. Simplitatea estetică a clădirii, super avangardistă pentru anii ăia, o duce foarte aproape de ceea ce însemna Bauhaus-ul original. La mai multe refaceri ca asta!

Mai multe pe instagram.com/raidenbucharest

Mai rar să se-ntâmple în București renovări ok ale construcțiilor rezidențiale aparținând modernismului interbelic, dar uite că se poate! Un exemplu de „așa da” pe b-dul Hristo Botev, în fostul cartier evreiesc.

Ridicat acum vreo 90 ani pe locul unei case de secol 19 pe b-dul Domniței (azi Hristo Botev), imobilul are formă de L (cu fațada principală la stradă), include 2 apartamente și un corp de serviciu, în spate. Ținând cont că majoritatea clădirilor în stilul ăsta din anii ’30-’40 arată jalnic, deoarece nu sunt considerate valoroase deși reprezintă un progres uimitor al proiectării, construirii și stilului de viață, e reconfortant să vezi ceva renovat ok. De ce doar ok? Pentru că finisajele lasă un pic de dorit, dar luând prin comparație, mai bine așa decât să se scurgă fațada degradată peste pietoni. Nu știm dacă a fost și consolidată clădirea asta.

Mai știți de alte blocuri interbelice din București renovate ok?