Prietenii nostri, austriecii

Cunosc destui oameni care isi fac vacantele in Austria si vad Viena ca pe un fel de oras perfect. Si sa nu uitam de targul lor de Craciun, ce minune!

Dar nu trebuie sa fii nationalist ca sa stii ca sute de ani austriecii au pradat Romania si i-au anexat teritorii (Transilvania 1688, Oltenia 1718, Bucovina 1775). E o realitate ca salile de la Schönbrunn, la care casca gura naivii turisti romani, sunt aurite cu tone de aur din Ardeal, ca anexarea Transilvaniei de N a fost decisa in 1940 la palatul Belvedere din Viena, asa cum e o realitate istorica aceea ca frizele de la Partenon au fost furate de englezi de la greci, ca Belgia a masacrat 10 milioane de congolezi in secolul XIX.

Asta pentru “fact checkers”, ca tot erau ei omniscienti si omniprezenti in pandemie!

Iar acum, cand cel mai probabil “prietenii nostri” austrieci ne vor refuza discretionar accesul in Schengen, aceiasi adoratori ai lor vor sta la cozile non-Schengen “datorita” celor pe care-i venereaza si carora le baga bani in buzunar cu fiecare vizita. Bine gandit, baieti! Asta inseamna sa fii cretin mare mancator de strudel, si sa nu stii o boaba de istorie!

Ce sa-i faci, daca Avram Iancu n-a fost manelist…

Sursa: Teodor Burnar