Spectacole suplimentare la OCC în weeekend

Opera Comică pentru Copii continuă și în acest weekend cu suplimentarea numărului de reprezentații pentru titlurile din stagiune, în urma epuizării biletelor pentru titlurile deja programate în Sala Mare, Salonul Mozart și Sala UnderGrant. 

Baletul „Alice în Țara Minunilor”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, se joacă în acest weekend pentru ultima oară în stagiunea curentă. Ingenioasa producție îi poartă timp de 70 de minute pe cei mici prin lumea fantastică imaginată de creatoarea spectacolului și ilustrată prin decoruri impresionante ce poartă semnătura lui Vladimir Turturica și costume spectaculoase concepute de Bogdana Pascal.  

 Mesajul este un lucru care mă bântuie de câte ori fac un spectacol pentru copii. Dar oare este atât de important să le dai celor mici de fiecare data câte o pildă ? De ce n-ar fi ok ca ei să vină și doar să se bucure de ceea ce văd, să înceapă să guste muzica și dansul în spectacole dedicate lor. Să vadă reprezentații care să nu le vorbească neapărat despre ce e bine și ce e rău așa cum și noi adulții avem această posibilitate.precizează Corina Dumitrescu, creatorul spectacolului.

„Cu Nino în Europa” și  „Noaptea Magiei” în Salonul Mozart

Preferatul copiilor, Nino, ajunge în Salonul Mozart dis de dimineață în acest weekend, pentru a lansa o provocare celor mai curioși dintre copii: cine poate vizita șase orașe europene într-o singură oră? Având atât de mult de călătorit, Nino recurge la o vrăjitorie! Cu ajutorul unei formule magice, el reușește să zboare alături de copii de la București la Viena la Salzburg, la Milano, la Napoli, la Paris, la Londra. În fiecare oraș, vizitatorii sunt întâmpinați cu cele mai frumoase momente muzicale interpretate de soliștii OCC.

După ce în weekend-ul premierei s-a jucat de 14 ori, „Noaptea Magiei” continuă și în acest sfârșit de săptămână în Salonul Mozart, unde publicul are ocazia de a experimenta spectacolul realizat de Bogdan Muntean, cu reprezentații succesive, ce stârnesc curiozitatea întregii familii. Sunt prezentate cele mai frumoase trucuri din spectacolele de magie ale teatrului, dar și noi momente realizate în colaborare cu publicul.

„Onix și Barton” în Sala UnderGrant

Unul dintre cele mai sensibile titluri din repertoriul OCC, spectacolul „Onix și Barton” beneficiază de asemeneea de suplimentarea numărului de reprezentații în Sala UnderGrant, în acest weekend. Cele două personaje din titlu reprezintă de fapt o întreagă lume în miniatură: un colț de bloc al fiecăruia, un cuplu familiar și ușor de îndrăgit, care ne povestește despre cum anume putem reacționa la lucrurile întâlnite în jur, precum sărăcia, excluderea, lipsa empatiei și a toleranței. „Onix și Barton” este o poveste simplă despre probleme actuale, stringente și delicate. Sunt două planuri care se întrepătrund, două contexte sociale, două crezuri care, deși sunt radical diferite, ajung să se completeze reciproc.

Biletele și Abonamentele pentru Stagiunea 2022-2023 disponibile online

Biletele și Abonamentele pentru stagiunea 2022-2023 sunt deja puse în vânzare în rețeaua bilete.ro. Abonamentele Clasic OCC au prețuri cuprinse între 200 și 550 lei, în funcție de locurile alese, și asigură participarea abonatului la 10 reprezentații de weekend, în Sala Mare, cu excepția premierelor și avanpremierelor. De asemenea, abonații primesc un produs promoțional la fiecare spectacol ales. Informații suplimentare despre abonamente sunt disponibile pe site-ul instituției, precum și telefonic, la 0751 186 028, sau în scris, la occ.abonamente@gmail.com. În această toamnă, Opera Comică pentru Copii revine cu cele mai frumoase spectacole pentru cei mici. 

În stagiunea curentă,  premierele care îi așteaptă pe copii în Sala Mare includ spectacolul de operă „Elixirul Dragostei”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu (în luna februarie), musicalul „Erus și Valea Recunoștinței”, regizat de Ana Crăciun Lambru (începând din aprilie), dar și spectacolul „School of Musical” (în luna iunie). Salonul Mozart găzduiește două producții noi: spectacolele de magie „Noaptea Magiei” (premiera în octombrie)  și „Universul Magiei” (începând din ianuarie), concepute de Bogdan Muntean. La Sala UnderGrant copiii o întâlnesc, în premieră, pe  „Heidi, fetița munților”, în regia Claudiei Ciobanu (începând din luna martie). De asemenea, cei mai mici spectatori (0-3 ani) continuă aventurile alături de personajul lor preferat, Bubu, în producția „Bubu la Zoo”, care poartă semnătura regizorală a Andreei Soare și Irinei Furdui (începând din luna ianuarie).

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.