Perspectivă inedită a Palatului Dacia-România din centrul istoric al Bucureștiului. Clădirea a fost construită la final de secol 19 pe locul unde se aflaseră până în anii 1860 Hanul Grecilor și biserica lui Gheorma Banul, vechi de secole. Fosta instituție financiară ocupă o parcelă triunghiulară generoasă vizavi de palatul vechi al BNR. De-asta unghiul spectaculos, cu colțul dinspre str. Smârdan și bifurcația Stavropoleos (st.) și Lipscani (dr.).
Palatul-monument istoric e în administrarea PMB prin Muzeul Municipiului București (MMB), care din 2014 încoace promite că mută acolo Pinacoteca București, o colecție uriașă de obiecte de artă foarte valoroase, momentan interzise pe nedrept cetățenilor. MMB apare în articole la fanii de la site-ul B365, care din vreme în vreme reșapează articolul cu mutarea Pinacotecii. Penibil. PMB face bani din spațiile comerciale închiriate la parterul clădirii și din șușa culturală Art Safari, organizată acum acolo. În rest, palatul arată neîngrijit și prăfuit. Cultura e doar pentru postări pe Insta și TikTok în Noul București.
Palatul Dacia-România, pe locul Hanului Grecilor și bisericii lui Gheorma Banul, ocupă o parcelă generoasă vizavi de palatul vechi al BNR pe străzile Lipscani, Smârdan și Stavropoleos, în centrul istoric. Am luat o perspectivă mai rară cu colțul clădirii.
—
More on instagram.com/raidenbucharest