Chopin&Champagne #7: Christmas by Piazzolla

Salonul muzical Chopin&Champagne, o inițiativă a pianistei Mădălina Pașol, s-a născut în 2004, la Berlin, din dorința de a apropia muzica clasică de public și invers. Chopin&Champagne vă invită lunar la concerte de muzică clasică alături de nume importante ale scenei muzicale românești.
———————-
PROGRAM

Lucrări de Astor Piazzolla

Mădălina Pașol – pian
Fernando Mihalache – acordeon
———————-
Suport recomandat: 100 RON/persoană
Accesul se face strict pe baza rezervării dumneavoastră.
Rezervări pe formularul Google.

Mădălina Paşol: „Între prima şi ultima notă a unei piese mi se pare că trec ani datorită multiplelor stări emoţionale în care mă regăsesc, dar la ultima notă totul s-a petrecut într-o miime secundă, indiferent de lungimea piesei. Pentru mine muzica este întruchiparea zborului cosmic, al divinitaţii, al iubirii până la epuizare, al efortului supraomenesc de concentrare şi a bucuriei nelimitate”.

Născută la București, după finalizarea studiilor liceale, primește o bursă la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale si internaționale, dintre care amintim Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München și Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.

Între 2017-2018, susține un turneu omagial al ultimului recital Dinu Lipatti în Europa și în 2019 lansează Concursul international „Valori Pianistice”, în colaborare cu Ambasada Elveției.
Susține masterclassuri și jurizează concursuri internaționale din Asia și Europa.

Născut în 1979, Fernando Mihalache, a studiat compoziția cu Liviu Dănceanu, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, apoi Masterul cu Aurel Stroe și Dan Dediu, iar teza de doctorat cu titlul „Muzica de film Românească” sub îndrumarea profesorului Octavian Nemescu.

Dupa absolvirea cursurilor universitare participă la Workshopuri și Cursuri de acordeon cu profesori renumiți precum: Massimiliano Pitocco, Yuri Shishkin, Frank Angelis, Frederich Lips, Vojin Vasovici, Xiao Quing Cao, Raimondas Sviackevicius, Giuseppe Scigliano, Alfred Melichar.

Fernando Mihalache este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, concerte, la recitaluri camerale.

În anul 2014 înființează prima clasă de acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București.

Sustine o serie de recitaluri în ansamblul Traffic Strings la Ateneu, Sala Radio precum și în țară în diverse festivaluri. Tot cu acest ansamblu realizează și două compact discuri: Tango Finesse (2009) și Tango Aficionado (2013).