Au renovat Casa Nanu Muscel din Piața Romană

Da, au renovat Casa Nanu Muscel din Piața Romană (cu tabla cea mai ieftină pe acoperiș), dar cu ce cost pentru acest spațiu istoric al Bucureștiului?

E incredibil că-n 2022 se construiește nesimțit, ca-n anii 2000, că monumentele istorice nu contează. Construcția nouă, lucioasă și bling-bling (n-ar fi făcut ceva mai neutru, mai puțin înalt) efectiv călărește casa celebrului doctor, anterior lăsată în ultimul hal de paragină după ce i-a fost de demolat corpul secundar dinspre str. g-ral Cihoschi în 2008. Tot construcția nouă e fix în coasta Palatului Academiei Comerciale (sediul vechi al ASE), ditamai depozitarul istoriei studiilor economice universitare în capitală.

Și mai revoltătoare e lipsa de reacție a comunității, în special că Piața Romană e un spațiu urban tranzitat intens de foarte mulți, zilnic. Clădirea-panou, super violentă cu vecinătățile istorice, nu pare să intereseze pe nimeni. Cu atât mai puțin administrația locală. PMB nu zice nimic, nu cumva să deranjeze șantierul.

Singurul care a făcut ceva pentru oprirea temporară a șantierului, fără să știe, a fost stejarul dac, care s-a cocoțat pe macaraua din curtea casei Nanu Muscel (link la poze în comentarii).

Ia ziceți, e binedetot în Romană?

instagram.com/raidenbucharest