Acești idioți care ne sting televizoarele când privim Mondialul

Că lumea e plină de idioți, afli destul de repede, undeva după majorat. Însă dacă inteligența are moduri relativ tradiționale de a se exprima – o vorbă de duh, un surâs cu subînțeles, discreție – prostia este extrem de versatilă.

Așa se face că avem idioți care, mai nou, aruncă cu piure de cartofi și alte lichide în tablouri celebre, prin galeriile de artă ale lumii, sub influența, cel mai probabil, a unor substanțe halucinogene și a ideologiei woke. Mai nou însă, idioțenia se extinde și asupra Cupei Mondiale, după cum relatează Le Parisien:

La Paris, o telecomandă pirat le permite protestatarilor împotriva Cupei Mondiale să închidă toate televizoarele din baruri în timpul meciului. O zappetă pirat ca instrument de „rezistență pașnică la Cupa Mondială”, explică organizatorii acestei acțiuni.

„Ideea nu este de a strica fericirea oamenilor, ci de a face ceva asemănător cu Amélie Poulain. Jurnalistul se referă la faptul că eroina a umblat la antena TV a vecinului ei în mijlocul unui meci pentru a-l priva de cea mai bună acțiune și a se răzbuna. „Nu este vorba de a pune deciziile politice pe spinarea suporterului sau de a-l enerva, ci mai degrabă de a da un semnal și de a spune că deși iubim fotbalul, la această Cupă Mondială lucrurile nu sunt în regulă.”

Sigur că Mondialul din Qatar n-ar fi trebuit să se țină acolo. Sigur că pe mâinile organizatorilor, FIFA în primul rând, dar și ale conducătorilor Qatarului, e mult sânge. Însă astfel de așa-zise acțiuni, menite mai mult să atragă atenția asupra idioților care le întreprind, sunt nu expresia activismului și a pacifismului, ci doar a narcisismului și a slacktivism-ului. Este, vorba românului, foarte ușor să te dai în stambă, și mult mai greu să trăiești după principiile pe care pretinzi că le aperi.

Nu sunt fanul acestui tip de exhibiție, deoarece cred cu tărie că libertatea ta se termină acolo unde începe a mea. Prin urmare, nu ne mai stingeți televizoarele, și nu ne mai furați bucuria unui turneu final! Parafrazând o expresie celebră, încercați asta acasă, pe voi înșivă. Și dacă tot sunteți acolo, dați și cu niște piure de cartofi pe zid, dar neapărat cu lumina stinsă, ca să salvăm planeta.

Ce păcat, totuși, că n-o putem salva de “les idiots”!

Sursa – Ziarul de Sport.