Parcul Izvor, abandonat de autoritățile locale

Parcul Izvor abandonat de autoritati cover

O după-amiază liniștită de octombrie…”Hai să mergem în Parcul Izvor!” se aude o voce cristalină. Ne echipăm și pornim în aventură. Am cules frunze, ghinde și pălăriuțe de ghinde, dar distracția parcă nu era completă fără Parlamentul Copiilor.

Ajungem la locul de joacă și avem un șoc (mai ales noi, adulții): e plin de graffiti cu înjurături pe care nu vrei să i le explici unui preșcolar, lemnele care formau podeaua nu mai stau la locul lor și totul arată dezolant. Cu toate acestea, copiii se joacă în voie, deși undeva, lipit cu bandă adezivă e un afiș minuscul unde scrie că locul de joacă este închis din data de 31.03.2022 de către A.N.P.C.

Normal era ca locul să fie cu adevărat închis sau semnalizat corespunzător, nu să aflăm acest lucru după ce copiii s-au accidentat deja. Așa e la noi, e nevoie de o tragedie precum cea de la Colectiv sau cazul de la Caracal pentru ca autoritățile să ia măsuri.

Parlamentul Copiilor este situat la doi pași de Parlamentul României și de Poliția Locală, dar nimănui nu îi pasă de starea acestui loc de joacă. Primăria Capitalei vrea să concesioneze Parcul Izvor celor de la Untold deoarece ei aduc bani la buget, iar copiii, nu. Totuși, părinții copiilor plătesc impozite…

(L.B.)