Eveniment: Lansarea albumului „Fluturii – suflete călătoare”, de Ziua Națională a Germaniei

Primăria Municipiului București, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (str. Batiştei nr. 15) și Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică organizează marți, 4 octombrie 2022, ora 17.00 la Casa Schiller evenimentul Ziua Unității Germane”, aniversarea a 32 de ani de la reunificarea Germaniei.

Începând cu 1990 data de 3 octombrie este Ziua Națională a Germaniei și la această dată se serbează Ziua Unității Germane, deoarece atunci a avut loc reunificarea celor două state germane. Ziua Unității Germane – 3 octombrie a înlocuit sărbătoarea națională a Republicii Federale din data de 17 iunie și pe cea din 7 octombrie a fostului R.D.G.

Prezintă:

Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România

Thomas ȘINDILARIU, Subsecretar de Stat în Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

Participă:

Sandra ZIPPRICH, Ambasada Republicii Federale Germania

Christiane Gertrud COSMATU, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, București

Cu acest prilej va avea loc lansarea albumului Fluturii – suflete călătoare, realizat de Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică la Editura Honterus din Sibiu, 2022 și va fi vernisată expoziția de fotografie Fluturii – suflete călătoare, realizată de dr. Klaus FABRITIUS.

Prezintă:

Prof. dr. dr. h.c. Laslo RAKOSY, Universitatea Babeș-Bolyai/Cluj-Napoca

Eduard DULDNER, artist plastic

Ilustrația muzicală: Duo pianistic, Drd. Ana BADICA, Drd.Ruxandra BOARIU

Coordonatorul proiectului: Aurora FABRITIUS

Expoziția poate fi vizitată: luni: 10.00-18.00, marți: 10.00-19.00, miercuri, joi, vineri: 10.00-16.00, în perioada 05.- 29.10.2022.

Expoziția va putea fi vizionată și online pe site-ul și pagina de facebook a instituției.

Evenimentul se va desfășura în limba română și germană. Intrarea exclusiv cu invitație.