Cum să citim și să înțelegem Vechiul Testament

Începând de luni, 3 octombrie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei îți propune o incursiune în trecutul umanităţii, aşa cum a fost acesta surprins în cadrul cărţilor de la Geneză până la ultima carte a Regilor. Vino să descoperi profunzimea biblică şi caracterul încă actual al scrierilor Vechiului Testament, la cursul online Cum să citim și să înțelegem Vechiul Testament cu Victor-Lucian Georgescu, teolog și preot ortodox.

De-a lungul celor cinci întâlniri vei explora:

1. Geneza, Exodul

2. Leviticul, Numerii

3. Deuteronomul, Iosua

4. Judecători, 1-2 Samuel

5. 1-2 Regi

Te vei întâlni cu personaje biblice emblematice, precum Adam şi EvaAvraam şi Sara, Iacob, Iosif, Moise şi Aaron, Ilie şi Elisei, care au amprentat în mod ireversibil memoria umanităţii, literatura şi artele.

Elaborată cu o deosebită măiestrie literară şi teologică, naraţiunea din prima parte a Bibliei debutează în cartea Genezei şi se termină în a 2-a carte a Regilor. Ea surprinde istoria umanităţii într-o manieră simetrică, începând în răsărit, cu primul cuplu uman şi încheindu-se tot în răsărit, cu israeliţii deportaţi în părţile Babilonului.

Libertate şi robie, bucurii şi întristări, reuşite şi eşecuri, nădejde şi deznădejde, sunt numai câteva dintre stările pe care israeliţii le vor cunoaşte – de la formarea lor ca popor ales de Dumnezeu la călătoria tumultuoasă spre Ţara Făgăduinţei şi  stabilirea în ea, până la distrugerea, rând pe rând, a celor două regate israelite, deportarea poporului şi revenirea la o nouă formă de îngrădire a libertăţii.

Mai multe despre acest curs și înscrieri găsiți aici.