Festivalul ”Vara Magică” ajuns la cea de-a XI a ediție

Logo

Description automatically generatedBucurești, 28 iunie 2022– Festivalul “Vara magică”, aflat la ediția a XI-a,. vă propune 9 concerte de muzică clasică la Ateneul Român, în perioada 6 iulie – 31 august, cu o cadență de un concert pe săptămână, perioadă în care vom trăi împreună emoția și bucuria muzicii de calitate.

  • 11 ediții de festival
  • 9 seri magice
  • 5 concerte extraordinare
  • 10 soliști instrumentiști

9 soliști vocaliFestivalul Internațional “Vară Magică” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei și una dintre puținele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României. De la prima ediție, festivalul a depășit100 de concerte, de calitatea cărora s-au bucurat mai mult de 80.000 de spectatori, sute de mii de ascultători ai programelor radio și telespectatori care au urmărit transmisiunile în direct și înregistrările acestor momente de înaltă ținută artistică.

În acest an, festivalul are și un site dedicat – www.varamagica.ro unde puteți găsi informații despre toate concertele din festival.

Dorin Ioniță, inițiatorul și organizatorul Festivalului Vara Magică, s-a străduit să păstreze an de an continuitatea acestui eveniment de vară al bucureștenilor, considerând că: ”Bucureștiul avea nevoie de muzică în perioada de vară, iar Festivalul Vara Magică oferă exact ceea ce definește o capitală europeană:cultura – prin muzică de calitate interpretată de mari artiști, o locație aparte în centrul orașului, elemente de inovație și noutate de la an la an. Website-ul pe care l-am construit are rolul să ne apropie de audiența festivalului nostru, prin informație despre concertele și marii artiști pe care îi avem în festival. Chiar dacă vremurile pe care le trăim sunt provocatoare, avem nevoie de cultură vie, avem nevoie de muzică, de trăiri la un mare nivel, iar acest festival ne aduce emoţia generată de muzica de bună calitate interpretată de mari artiști”.

Ca în fiecare an, în cadrul Festivalului Vara Magică se anunță concerte cu artiști și orchestre de renume la nivel național și internațional.Primul concert din festival va aduce pe scena Ateneului Orchestra Română de Tineret, dirijor: Cristian Mandeal și solist: violonistul Josef Špaček.În concertele următoare vă vor încânta Orchestra Teatrului de Operetă “Ion Dacian”, Dirijor: Constantin Grigore și Soliști:Bianca Ionescu Ballo,Daniela Bucșan, Gabriela Daha, Florin Ganea, Mihai Urzicana, George Vîrban, Alexandru Burcă; pianistă și compozitorSînziana Mircea, mareasopranăLaura Tătulescucu o producțieaparte de muzicăelectronică șisintetizatorrealizatăalături de Giovanni Dinello, care includeproiecțiioriginale de videomappingîninteriorulsăliiAteneuluirealizate de artistulvizualAdistu;New Hope Orchestra,dirijorșisolistvioloncelistulOctavian Lup, alături de solistulValentin Șerban,câștigătorulConcursuluiInternațional George Enescu la vioară; , mareleviolonistAlexandru Tomescuvasusținerecitalul cu tema: ”IN THE MOOD FOR LOVE”, fiindacompaniat de pianistaIulia Toma; Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescune va conduce”Pe aripilevalsului”, din Ansamblul Cameral fac parte: Vioară – Rafael ButarușiNatalia Pancec, Violă – Iulia Goiana, Violoncel – Bogdan Popa, Pian – Monica Gemene, Armoniu –CătălinRăducanu, Flaut – Ioana BălașașiClarinet – Alexandru Avramovici;Orchestra de Tineret a Țărilor de Jos dirijată deAlexander Shelley vaavea ca soliști peCoraline Groen la vioară și soprana Laetiția Gerards cu un program de R. Strauss, B. Britten și G. Mahler; Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijorșisolistAlexander Sitkovestki. Festivalul se va încheia cu Orchestra Națională de Tineret a Franței, având ca dirijor pe Michael Schønwandtși un program romantic de C. Debussy șiG. Mahler.

”În fiecare an,Vara este Magică pentru toți cei ce alegem să fim în sală la concerte, dar și pentru toți cei care urmăresc transmisia realizată de partenerii noștri media. Așadar, vă invităm la Festivalul Vara Magică în lunile iulie și august!,declară dl. Dorin Ioniță.

Programul complet al Festivalului poate fi consultat la varamagica.ro, iar biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magică sunt disponibile pe www.bilete.ro, precum și, în curând, la alți operatori de bilete online, dar la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până joi, între orele 14:00 şi 19:00.

Despre Lanto Communicatios

Lanto Communication a apărut în urmă cu peste un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său, Dorin Ioniță, şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Festivalul Vara Magică este un proiect al Lanto Communication ajuns la a X-a ediție și 100 de concerte oferite publicului român în sezonul estival.

Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entități instituționale – fie ele locale sau guvernamentale, în cele din urmă cu oameni care au același scop al promovării binelui și frumosului, au adus tuturor celor implicați notorietate și respect. Detalii pe www.lanto.ro

Proiectele artistice ale Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii constituie, în egală măsură, garanția unui act artistic de calitate, dar și a unei vizibilități social-culturale și comunitare ridicate. Mai multe detalii și datele următoarelor concerte din cadrul festivalului Vara Magică le puteți consulta la: varamagica.ro, precum și pe pagina de Facebook